Ligier Myli, ανταγωνιστής του Citroën Ami [video]

Ligier Myli, ανταγωνιστής του Citroën Ami [video]

Η γαλλική Ligier, με εξειδίκευση στα αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται δίπλωμα, ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της για την άνοιξη του ’23. Το Ligier Myli, με τρία επίπεδα μπαταρίας, αναμένεται κορυφαίο σε αυτονομία.

Το Ligier Myli θα μπορούσε άραγε να έχει την ίδια επιτυχία με το Citroën Ami; Σημαντικός παίκτης στην γαλλική αγορά αυτοκινήτων που δεν χρειάζονται δίπλωμα οδήγησης, μαζί με την Aixam και πρόσφατα τη Citroën, η Ligier με τη σειρά της έρχεται να τοποθετηθεί στα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα. 

Ο Γάλλος κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του Ligier Myli, ενός ηλεκτρικού μικροαυτοκινήτου που στη Γαλλία θα είναι προσβάσιμο από την ηλικία των 14 ετών -16 στην Ελλάδα. Αρκετά συγκαλυμμένα ενσταντανέ μας δείχνουν λεπτομέρειες για τις γραμμές αυτού του μελλοντικού μικροαυτοκινήτου.

Ligier Myli

Με τη φωτεινή υπογραφή εμπρός να παραπέμπει ελαφρά στο FIAT 500e, με τα φώτα να συντίθενται από τέσσερα LED αλά Porsche, με φουλ μάσκα σε μοτίβο 3D σαν να ήταν θερμικό αυτοκίνητο... το νέο μικρό Ligier Myli φαίνεται να θέλει να σηματοδοτήσει μια ρήξη με την υφιστάμενη γκάμα του Ligier. Ακόμα κι αν οι εγγενείς περιορισμοί στην καμπίνα αποκαλύπτουν ένα προφίλ που δεν είναι και πολύ αεροδυναμικό.

Ligier Myli

Το Ligier Myli θα μπορεί κατά τα φαινόμενα όμως να βασίζεται στην αυτονομία του, φιγουράροντας ως το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Με τρία πιθανά επίπεδα μπαταρίας, οι πελάτες θα μπορούν να διανύσουν σαφώς περισσότερη απόσταση από τα 70 km του Ami ή τα 100 km (ανακοινωθέντα) του ηλεκτρικού Aixam. Δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών (Myli = Mylithium;), τον εξοπλισμό ή την τιμή του ηλεκτρικού μικροαυτοκινήτου. 

Ligier Myli

Η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει ωστόσο ότι το ηλεκτρικό Ligier Myli, με τη ταχύτητά του περιορισμένη στα 45 km/h, θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2023. Και ότι μπορεί να παραγγελθεί στο site της Ligier με αρκετές επιλογές αισθητικής εξατομίκευσης με βάση τα τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού.

«Περισσότερο από ποτέ, ενεργούμε με ευελιξία, πάθος, αποφασιστικότητα και πάντα δίψα για καινοτομία...», δήλωσε ο François Ligier, πρόεδρος του Ligier Group, επί τη ευκαιρία της αναγγελίας του Ligier Myli.

Το νιόφερτο Ligier Myli θα είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό μικροαυτοκίνητο που θα επιτρέψει στους έφηβους και στους όχι και τόσο νέους να μυηθούν στη μικροκινητικότητα, κυκλοφορώντας αθόρυβα και χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων. Αυτά βέβαια για τις χώρες που επεκτείνουν ή δημιουργούν την ανάλογη υποδομή στο κέντρο μεγάλων ή μικρότερων δήμων για να υποδεχτούν τη μικροκινητικότητα.

Μένει να δούμε αν η τιμή ή η μίσθωσή του (σε όποια χώρα αυτή ισχύει) θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική με το κορυφαίο του είδους αυτή τη στιγμή, δηλαδή το Citroën Ami.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube