Lewis Hamilton και Valentino Rossi άλλαξαν ρόλους [video]

Lewis Hamilton και Valentino Rossi άλλαξαν ρόλους [video]

Αμφότεροι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία.

Οι Lewis Hamilton και Valentino Rossi αντάλλαξαν ρόλους στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια. Ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 οδήγησε την Yamaha MotoGP YZR-M1 που ο Rossi είχε οδηγήσει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη συγκεκριμένη πίστα και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP οδήγησε την Mercedes W08 του 2017.

Αμφότεροι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία. Ο Hamilton είπε πως ήταν μια μοναδική εμπειρία  για μένα να βλέπω έναν θρύλο όπως ο Valentino στο μονοθέσιο της F1. Αυτό μου θύμισε τη δική μου πρώτη φορά, είπε ενώ τόνισε πως εξίσου μοναδική εμπειρία ήταν να ακολουθεί τον Rossi στην πίστα με τη μοτοσικλέτα και να τον βλέπει πώς οδηγεί τη Yamaha.

Από την πλευρά του ο Rossi είπε πως δεν ήθελε να τελειώσει η μέρα. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε εμπειρία από μονοθέσιο της F1 (έχει οδηγήσει παλαιότερα Ferrari), σημείωσε πως από την τελευταία φορά που βρέθηκε σε μονοθέσιο έχουν αλλάξει πολλά. Η ομάδα της Mercedes με έκανε να αισθανθώ σαν να είμαι στο σπίτι μου, είπε. Μόλις συνηθίσεις την αίσθηση, συμπλήρωσε, μπορείς να μπεις εύκολα σε ρυθμό και να πιέσεις.

Ο Rossi είναι ο πρώτος αναβάτης του MotoGP που οδήγησε μονοθέσιο της Formula 1 από το 2018, όταν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa είχαν οδηγήσει μονοθέσιο της Toro Rosso.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube