«Let’s Go Green» με την Continental και κέρδισε ελαστικά

«Let’s Go Green» με την Continental και κέρδισε ελαστικά

Μέσα από το νέο της διαγωνισμό η Continental καλεί τον κόσμο προστατέψει τον πλανήτη, επιβραβεύοντας τον με δωρεάν ελαστικά.

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αειφορίας, στις 26 Οκτωβρίου 2022 και με σύνθημα #noiazomaste_emeis, η «Continental Ελαστικά» διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο, με τίτλο Let’s Go Green. 

Στόχος του να μας ευαισθητοποιήσει, σε θέματα που βοηθούν το περιβάλλον να παραμείνει βιώσιμο αλλά και να μας ενεργοποιήσει σε αειφόρες πρακτικές, όπως η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αλλά και η σωστή διαχείριση των πλαστικών, των καυσίμων, των απορριμμάτων, της τροφής, των ενδυμάτων και των χημικών προϊόντων. Γιατί, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, απλά αλλάζοντας κάποιες μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά του! 

Ο διαγωνισμός “Let’s Go Green”, τρέχει ήδη, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας, σε 3 ξεχωριστούς μήνες, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, και θα προσφέρει στους νικητές ελαστικά Continental και άλλα χρήσιμα sustainable δώρα, κάθε μήνα.  Το κοινό καλείται να στείλει μια φωτογραφία ή ένα video που θα δείχνει τί κάνει στην καθημερινότητά του για να βοηθήσει τον πλανήτη να μείνει καθαρός και υγιής. 

Για παράδειγμα, να σβήνει τα φώτα σε ένα δωμάτιο ή μια ηλεκτρική συσκευή που δεν χρησιμοποιεί, να χρησιμοποιεί το οικολογικό πρόγραμμα στο πλυντήριο, να διαλέγει τα σκουπίδια για ανακύκλωση, να κλείνει τη βρύση την ώρα τής προσωπικής υγιεινής, να πίνει τον καφέ του σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι ή να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς περισσότερο και λιγότερο το αυτοκίνητο. 

Νικητήριες αναδεικνύονται οι συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Περισσότερα για τον τρόπο συμμετοχής αλλά και γενικά για τον διαγωνισμό, μπορεί κάποιος να βρει εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όμιλος Continental εργάζεται εντατικά, εδώ πολλά χρόνια, με το θέμα της αειφορίας, στον κλάδο των ελαστικών, πολύ ψηλά στην agenda του. Εμπειρογνώμονες και μηχανικοί συνεργάζονται στενά, στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, των δοκιμών και της παραγωγής, ώστε να κάνουν το ελαστικό του μέλλοντος, ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, κατά τα στάδια κατασκευής, χρήσης και ανακύκλωσής του.

 Continental

Ορόσημο αειφορίας αποτελεί η υλοποίηση του project Taraxagum, που επικεντρώνεται στην απόκτηση εναλλακτικού φυσικού καουτσούκ από ρίζες πικραλίδας, μέσα από τη βιομηχανοποίηση της καλλιέργειας του φυτού αυτού, σε σημεία κοντά στις μονάδες παραγωγής ελαστικών (π.χ. Ευρώπη), καθώς η δυνατότητα για παραδοσιακή απόκτηση φυσικού καουτσούκ από καουτσοκόδεντρα, στις τροπικές περιοχές, σταδιακά φθίνει. Εκτός από το ελαστικό ποδηλάτου, Urban Taraxagum, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά, το καουτσούκ από πικραλίδα θα χρησιμοποιηθεί σύντομα μαζικά και για ελαστικά αυτοκινήτων και φορτηγών και ελαστικά για τον αγροτικό τομέα.

Άλλα παραδείγματα αειφόρου προσέγγισης και καινοτομίας είναι η παραγωγή ελαστικών, με νήμα στον σκελετό, 100% κατασκευασμένο από πλαστικά μπουκάλια PET (τεχνολογία ContiRe.Tex), που προέρχονται αποκλειστικά από χώρες που δεν γίνεται ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών. Επίσης, η κατασκευή ελαστικών (ContiGreen Concept) με, τουλάχιστον, 50% βιώσιμο υλικό, καθώς η γόμα τους περιλαμβάνει πυριτικό άλας από την στάχτη φλοιών ρυζιού, που αποτελεί γεωργικό απόβλητο και μολύνει το περιβάλλον όταν απορρίπτεται ως σκουπίδι. Ακόμη, η κατασκευή ελαστικών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, με εξαιρετικά βελτιωμένες προδιαγραφές κύλισης, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας ή / και καυσίμου και βοηθούν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα. 

Τέλος, αναφέρουμε, χαρακτηριστικά, την εφαρμογή βιώσιμων διαδικασιών στην παραγωγή ελαστικών, που επιτρέπουν την επιστροφή απορριμμάτων από καουτσούκ, στον επόμενο κύκλο παραγωγής, με την επαναχρησιμοποίηση καουτσούκ από ελαστικά φορτηγών, κατά την αναγόμωση, όπως και τη μεταφορά ελαστικών στη λιανική πώληση, μέσα σε 100% ανακυκλώσιμες σακούλες. 

[Πηγή: Continental]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube