Lauda: Η ποινή των 5 δευτερολέπτων στον Vettel ήταν «χάδι»

Lauda: Η ποινή των 5 δευτερολέπτων στον Vettel ήταν «χάδι»

Bottas: Tου είχα αφήσει χώρο – Vettel: Δεν είχα πρόσφυση

Ο Niki Lauda κατέκρινε την απόφαση της FIA να επιβάλλει ποινή 5 δευτερολέπτων στον Vettel για τη σύγκρουση που είχε με τον Bottas μετά την εκκίνηση στο γαλλικό Grand Prix.
Η FIA αναγνώρισε υπαιτιότητα του Γερμανού και του επέβαλλε την ποινή, την οποία ο οδηγός της Ferrari εξέτισε στο δεύτερο pitstop του.

Τελικά ο Γερμανός τερμάτισε 5ος με τον Bottas να τερματίζει δύο θέσεις πιο πίσω.
Ωστόσο ο Lauda εμφανίστηκε εξαιρετικά εκνευρισμένος καθώς είπε πως ο οδηγός της Ferrari με την απερίσκεπτη κίνησή του, κατέστρεψε και τον δικό του αγώνα αλλά και τον αγώνα του Bottas. Και –όπως τόνισε – η ποινή των 5’’ ήταν ένα «τίποτα». Η FIA είπε είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει πολύ πιο αυστηρή ποινή αλλά δεν το έκανε.

Όλο το Σαββατοκύριακο κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά και ποντάραμε σε έναν διπλό τερματισμό ψηλά, αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας του Vettel, είπε ο Lauda.
Aντίθετα ο Bottas φαινόταν πιο ήρεμος περιγράφοντας τη σκηνή της σύγκρουσης. Φτάσαμε σχεδόν δίπλα-δίπλα είπε στη ζώνη του φρεναρίσματος και φρόντισα να του αφήσω χώρο, όμως αυτός έπεσε στη συνέχεια πάνω μου. Κάπου εκεί ο αγώνας μου τελείωσε, αφού έπαθε ζημιά και το πάτωμα του αυτοκινήτου, κάτι που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο όλο μου τον αγώνα.

Ο Vettel από την πλευρά του δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του λέγοντας πως προσπάθησε να φρενάρει, αλλά δεν είχε χώρο. Μπλοκάρισα για λίγο τους τροχούς, είπε, και ο Bottas ήταν δίπλα μου. Δεν είχα πρόσφυση και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ανοίξω τη στροφή μου αλλά αυτό σήμαινε πως μοιραία θα ερχόμουν σε επαφή με τον Valtteri.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube