Lance Stroll: Ήμουν θετικός στον κορονοϊό αλλά τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία

Lance Stroll: Ήμουν θετικός στον κορονοϊό αλλά τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία

Ο οδηγός της Racing Point εξηγεί τι ακριβώς έγινε στον αγώνα της Γερμανίας και πώς διαγνώστηκε θετικός. 

Ο οδηγός της Racing Point Lance Stroll επιβεβαίωσε ότι βγήκε θετικός στον κορονοϊό μετά το Grand Prix του Eifel στη Γερμανία, αλλά είναι σε θέση να αγωνιστεί στην Πορτογαλία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Καναδός είναι ο δεύτερος οδηγός που διαγνώστηκε θετικός καθώς είχε προηγηθει ο Sergio Perez, που αναγκάστηκε να χάσει το Βρετανικό Grand Prix τον Αύγουστο λόγω του ιού.

Ο Stroll έχασε τον αγώνα Nurburgring μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε Σάββατο το πρωί, παραπονούμενος για συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, και αντικαταστάθηκε για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου από τον Nico Hulkenberg, ο οποίος είχε ανατικαταστήσει και τον Perez στο Silverstone.

Ο Stroll είχε διαγνωστεί αρνητικός πριν το Σαββατοκύριακο του Eifel GP, αλλά αποδείχθηκε στη συνέχει ένα δεύτερο τεστ τον έβγαλε θετικό. 
Πλέον, όπως είπε, αισθάνομαι 100% καλά και τα μετέπειτα τεστ βγήκαν αρνητικά. 

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στο γερμανικό GP είπε: «Εφτασα στο Nurburgring μετά από αρνητικά τεστ. Το Σάββατο το πρωί άρχισα να νιώθω αδιαθεσία και ξύπνησα με πρόβλημα στο στομάχι. Ακολούθησα το πρωτόκολλο της FIA και απομονώθηκα στο αυτοκινούμενο της ομάδα και δεν μπήκα ξανά στην πίστα. Δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ και έτσι πέταξα σπίτι νωρίς το πρωί της Κυριακής. Καθώς ακόμα ένιωθα καταβεβλημένος, έκανα ένα τεστ Covid το πρωί της Κυριακής. Την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, οπότε έμεινα στο σπίτι σε αυτο-απομόνωση για τις επόμενες 10 ημέρες. Ευτυχώς, τα συμπτώματά μου ήταν αρκετά ήπια». 

Τώρα τα αποτελέσματα των τεστ είναι αρνητικά, είπε και αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία. 

Η επιβεβαίωση για το θετικό τεστ του Stroll έρχetai μια εβδομάδα αφότου ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi αναγκάστηκε να χάσει το GP της Aragon όταν και αυτός διαγνώστηκε θετικός. 

Ο Stroll βρίσκεται  στην ένατη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών έχοντας σημειώσει φέτος μόνον μια παρουσία στο βάθρο, στον αγώνα της Monza τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube