Υπόθεση Ghosn: Προθεσμία 40 ημερών για το αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ιαπωνία

Υπόθεση Ghosn: Προθεσμία 40 ημερών για το αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ιαπωνία

Ο Ghosn επιθυμεί να δικαστεί στο Λίβανο καθώς αμφισβητεί ότι στην Ιαπωνία θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Ο Λίβανος και η Ιαπωνία έχουν περίπου 40 ημέρες για να αποφασίσουν εάν ο πρώην ηγέτης της Nissan Carlos Ghosn θα εκδοθεί στην Ιαπωνία ή θα δικαστεί στο Λίβανο. Οι δύο χώρες δεν έχουν καμία συμφωνία έκδοσης και ο Λίβανος δεν παραδίδει συνήθως τους υπηκόους του. Η νομική ομάδα του Ghosn ελπίζει να διεξαγάγει τη δίκη στο Λίβανο, όπου ο Ghosn έχει βαθιούς δεσμούς και ελπίζει να ξεκαθαρίσει το όνομά του.

Η Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες ζήτησε από τον Λίβανο να διευκρινίσει ποια αρχεία χρειάζεται να στείλει το Τόκιο στο πλαίσιο επίσημης αίτησης έκδοσης, ανέφεραν πηγές.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Λιβάνου, υπάρχει μια περίοδος 40 ημερών στο πλαίσιο της οποίας  πρέπει να  επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των χωρών σχετικά με το πού και πώς θα δικαστεί ο Ghosn.

Η Ιαπωνία πρέπει τώρα είτε να στείλει ένα επίσημο αίτημα έκδοσης στον Λίβανο είτε να στείλει το φάκελο του Ghosn στην Βηρυτό και να συμφωνήσει σε μια δίκη που θα γίνει εκεί.

Οι αρχές του Λιβάνου στο μεταξύ, έχουν κατάσχει το διαβατήριο του  Ghosn και του έχουν επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης από την Ιντερπόλ.
Πηγές προσκείμενες στον Ghosn αναφέρουν ότι αν εκπνεύσει το 40ήμερο και δεν υπάρξει απόφαση για το πού θα δικαστεί και η Ιαπωνία δεν έχει στείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στον Λίβανο, οι αρχές της χώρας θα πρέπει να του επιστρέψουν το διαβατήριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube