Υποχρεωτικό το αλκοολόμετρο στα αυτοκίνητα της ΕΕ από το 2024

Υποχρεωτικό το αλκοολόμετρο στα αυτοκίνητα της ΕΕ από το 2024

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα βήμα πριν νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση αλκοολόμετρου σε όσα αυτοκίνητα κατασκευάζονται ή πωλούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει λίαν συντόμως την υποχρεωτική χρήση αλκοολόμετρου (Alcohol Interlock Device) σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται ή πωλούνται στα εδάφη της από το 2024. 

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 Ευρωπαίοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους σε αυτοκινητικά δυστυχήματα που οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Με τη χρήση της «επαναστατικής» αυτής συσκευής, η ΕΕ, πιστεύει ακράδαντα ότι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα είναι εντυπωσιακή.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί και από το Κογκρέσο ώστε να προχωρήσει η υποχρεωτική εφαρμογή του.

alchool

Η συσκευή θα συνδέεται με τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει πρώτα να φυσήξει στο ειδικό στόμιο και εφόσον πάρει το «οk», σύμφωνα πάντα με τα όρια που θεσπίζει η κάθε χώρα, θα μπορεί να εκκινήσει τον κινητήρα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει υπερβεί τα νόμιμα όρια δε θα του επιτρέπεται να οδηγήσει το αυτοκίνητο! 

Το αλκοολόμετρο θα μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε όχημα, είτε αυτό είναι αυτοκίνητο είτε φορτηγό είτε μοτοσικλέτα. Επιπλέον, η συσκευή θα μπορεί να προστεθεί και ως έξτρα εξοπλιστικό στοιχείο ακόμα και σε παλαιότερα αυτοκίνητα, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το κόστος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube