Υπεγράφη η συνεργασία της Aston Martin με τη Mercedes-AMG

Υπεγράφη η συνεργασία της Aston Martin με τη Mercedes-AMG

H AMG θα παρέχει ειδικά εξελιγμένους κινητήρες V8 για τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της Aston

H Daimler AG και η Aston Martin Lagonda Ltd υπέγραψαν συμφωνία τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στη Mercedes-AMG και την Aston Martin   

Μετά την υπογραφή της Δήλωσης Προθέσεων τον περασμένο Ιούλιο, οι δύο εταιρείες συνέχισαν να διερευνούν τις ευκαιρίες για συνεργασία, και οι συζητήσεις αυτές οδήγησαν στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Η τεχνική συνεργασία θα επιτρέψει στη Mercedes-AMG και την Aston Martin να εξελίξουν ειδικούς για την περίσταση κινητήρες V8 που θα κινούν τη νέα γενιά μοντέλων της Aston Martin. Θα ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής ώστε να συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις με την οικονομία καυσίμου.

Η Daimler θα αποκτήσει μέχρι 5% των μετοχών (άνευ δικαιώματος ψήφου) της Aston Martin, χωρίς χρηματική καταβολή. Ταυτόχρονα η γερμανική εταιρεία θα πάρει θέση παρατηρητή στο ΔΣ της Aston Martin Holdings. Στους μετόχους της Aston Martin συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Prime Wagon, Adeem Investment και Investindustrial. 

Οι νέοι συνεταίροι επεξεργάζονται τους όρους και μιας επιπλέον συνεργασίας για την προμήθεια ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών (e/e) εξαρτημάτων στο μέλλον. Η Aston Martin θα συνεχίσει να κατασκευάζει όλα τα σπορ μοντέλα της στο εργοστάσιο του Gaydon, στη Μ. Βρετανία.

Ο Tobias Moers, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, χαρακτήρισε τη νέα συνεργασία “win-win” (αμοιβαία επωφελή). Ο εκπρόσωπος της Aston Martin είπε πως η εταιρεία του, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια της, μπαίνει δυναμικά στο δεύτερο αιώνα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube