Υδρόψυκτο κράνος σε σχέδιο Pininfarina

Υδρόψυκτο κράνος σε σχέδιο Pininfarina

O θρυλικός ιταλικός οίκος δεν σχεδιάζει μόνο αυτοκίνητα, αλλά φροντίζει και για την άνεση του οδηγού.

Ο οίκος Pinifarina είναι γνωστός από τα ονειρικά supercars που έχει σχεδιάσει, αλλά ασχολείται και με άλλους κλάδους του βιομηχανικού ντιζάιν. Άλλωστε, τα τραμ της Αθήνας από αυτόν είναι σχεδιασμένα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Pinifarina συνεργάστηκε με την αμερικανική Roux Helmets και παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση Performance Racing Industry, στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, δύο high-tech αγωνιστικά κράνη με σύστημα υδρόψυξης. Η αεροδυναμική σχεδίαση είναι του Pinifarina και η υδρόψυξη είναι η CoolX της Roux.

To σύστημα CoolX συνδέεται με το CoolShirt για τον κορμό του οδηγού και κυκλοφορεί νερό θερμοκρασίας 11 βαθμών γύρω από κεφάλι. Το κράνος έχει επίσης ενσωματωμένο σωλήνα για να πίνει ο οδηγός υγρά ενυδάτωσης και να μη χρειάζεται ειδικό σύστημα παροχής όταν κάνει ζέστη. Το κέλυφος του κράνους είναι από ελαφρύ συνθετικό υλικό με βάση το ανθρακόνημα κι ενσωματώνει επίσης μικρόφωνο και σύστημα ηχείων με εξουδετέρωση θορύβων.

Η Roux θα λανσάρει στην αγορά τον ερχόμενο Οκτώβριο μια ολόκληρη σειρά από τέτοια υδρόψυκτα κράνη, σε ένα φάσμα τιμών από 1.200 έως 5.000 δολάρια. Πολλά λεφτά, αλλά σίγουρα η τεχνολογία με τον καιρό θα γίνει πιο προσιτή και μπορεί να εφαρμοστεί και σε κράνη μοτοσικλέτας που θα μας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι – και κάποιοι δεν θα έχουν δικαιολογία να μην τα φορούν…

[Πηγή: Roux Helmets]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube