Ξύλινο «Ντεσεβό», που κινείται κανονικά! [videos]

Ξύλινο «Ντεσεβό», που κινείται κανονικά! [videos]

Το έφτιαξε συνταξιούχος ξυλουργός και προχθές 22/9 έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στους δρόμους της Γαλλίας.

Είχε πρωτοπαρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τώρα το ξύλινο Citroen 2CV έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα σε δημόσια θέα, στους δρόμους της Loches, στην Touraine της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης concours d’ elegance αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, το ξύλινο 2CV έκανε καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, όπως φαίνεται και στο σχετικό video.

Για τον Michel Robillard, που το εμπνεύστηκε και το κατασκεύασε, η διαδρομή ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου: «Ο στόχος ήταν να το κάνω να κινείται, διότι αυτό αποτελεί πρωτιά για τη Γαλλία. Νομίζω πως σήμερα εκπλήρωσα το σκοπό μου», δήλωσε στο πρακτορείο AFP.

Για να το ολοκληρώσει, ο Robillard, συνταξιούχος ξυλουργός και μακετίστας, χρειάστηκε έξι χρόνια δουλειάς. Πρόκειται για ένα αληθινό έργο τέχνης, φτιαγμένο από ξύλο διαφόρων οπωροφόρων δέντρων: αχλαδιάς για το σκελετό, καρυδιάς για τα φτερά, κερασιάς για τις πόρτες και το πίσω καπό, μηλιάς για το εμπρός καπό… Το εσωτερικό δεν έχει παραμεληθεί, αφού το ταμπλό είναι από φτελιά. Τα καθίσματα είναι κι αυτά ξύλινα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μαξιλαράκια για να μην πιάνεσαι!

Ο Robillard εξηγεί ότι το πλαίσιο είναι από Citroen Dyane με κινητήρα 3 CV «επειδή το ξύλο είναι πιο βαρύ από το αρχικό μεταλλικό αμάξωμα». Οι τροχοί είναι κι αυτοί γνήσιοι, αλλά με τάσια από ξύλο φυσικά.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ για τον Michel Romillard, αφού εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία του να οδηγήσει το ξύλινο 2CV μέχρι το πύργο του Άιφελ, ώστε να συνευρεθούν τα δύο γαλλικά σύμβολα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV Type A 1948-1953

[Πηγή: Caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube