Xiaomi: Στόχος τα 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Xiaomi: Στόχος τα 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Η Xiaomi θέτει ψηλά τον πήχη και θέλει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, με πωλήσεις που θα ξεπερνούν τα 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως.

Xiaomi

Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα μπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιάσει το πρώτο του αυτοκίνητο αλλά τα σχέδια του γι' αυτό και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα του που θα ακολουθήσουν με το σήμα της Xiaomi, είναι μεγάλα.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. H Xiaomi Automobile ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 έπειτα από επένδυση ύψους 1,39 δισ. δολαρίων και έκτοτε έχει ξεκινήσει την εξέλιξη των εξ ολοκλήρου δικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μπορεί η εταιρεία να μην έχει εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά ο ιδρυτής της Lei Jun θέτει ψηλά τον πήχη και θέλει να πουλάει πάνω από 10 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως.

«Το κόστος κατασκευής μεταξύ των συμβατικών και των ηλεκτρικών μοντέλων έχει μειωθεί σημαντικά, το κόστος των μπαταριών έχει μειωθεί κατά 80% και υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης 50% στο μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δημοσίευση του στο Twitter o Jun. 

Έπειτα σε νέο tweet ο ίδιος ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει Xiaomi Automobile είναι να βρίσκεται στις κορυφαίες πέντε μάρκες πουλώντας πάνω από 10 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως. Θυμίζουμε ότι το Group VW και η Toyota κάθε χρόνο πουλάνε η καθεμία περίπου 10 εκατ. αυτοκίνητα.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Xiami αναμένεται να λανσαριστεί στο 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube