Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου FIAT 600e

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου FIAT 600e

Οι μηχανές στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy πήραν μπροστά και τα πρώτα FIAT 600e άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής για να φθάσουν στις αγορές της Ευρώπης.

FIAT 600e

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου FIAT 600e που έγινε στο Lingotto στις 4 Ιουλίου, ξεκίνησε ήδη η παραγωγή στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy. Η αρχή έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου και το πρώτο 600e που κατασκευάστηκε ήταν στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού La Prima και βαμμένο στο «Sun of Italy» πορτοκαλί χρώμα.

Το νέο FIAT 600e συνδυάζει στοιχεία από τις κατηγορίες B και B-SUV, προκειμένου να σηματοδοτήσει την ισχυρή επιστροφή της φίρμας στο B-Segment για μια καλαίσθητη, ευχάριστη και ασφαλή οδηγική εμπειρία. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των πόλεων, ενσαρκώνοντας τις αξίες της ιταλικής μάρκας σε ό,τι αφορά στο ιταλικό στιλ και τη βιωσιμότητα.

Το νέο μοντέλο τόσο στην έκδοση 600e La Prima όσο και στην (600e)RED θα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που κατά WLTP εξασφαλίζει αυτονομία 400 km σε μικτό κύκλο και πάνω από 600 km σε αστικό πεδίο, ενώ υιοθετεί την τελευταία λέξη στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

FIAT 600e

Το ολοκαίνουργιο Fiat 600e κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy. Στις εγκαταστάσεις του ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1975 για λογαριασμό της FIAT και σήμερα αξιοποιεί τρεις βάρδιες απασχολώντας περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. 

Από τη γραμμή παραγωγής του έχουν βγει μοντέλα που διακρίθηκαν στο θεσμό «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», όπως το Jeep Avenger το 2023, το FIAT 500 το 2008 και το FIAT Panda το 2004.

Η μονάδα είναι πλήρως προσαρμοσμένη στη στρατηγική Stellantis Production Way, μέσω της οποίας κάθε δραστηριότητα εκτελείται αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του έως και το Δεκέμβριο του 2022, η παραγωγή του Tychy είχε αγγίξει τον εντυπωσιακό αριθμό των 10,8 εκατ. αυτοκινήτων.

Πηγή: FIAT

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube