Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Leaf

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Leaf

Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η παραγωγή του ολοκαίνουριου Nissan LEAF, της επόμενης γενιάς του αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, βρίσκεται και επισήμως σε εξέλιξη για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Καθώς το πρώτο νέο LEAF εξήλθε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των πρώτων αυτοκίνητων στην Ευρωπαϊκή αγορά, έχει ήδη αρχίσει.

Ενσωματώνοντας το όραμα Intelligent Mobility της Nissan και έχοντας  ήδη κατακτήσει διεθνή βραβεία για την καινοτομία και την τεχνολογία που διαθέτει, το νέο αυτό μοντέλο έχει επαναπροσδιοριστεί με σκοπό να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες  για την υποστήριξη των οδηγών του, όπως και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Nissan LEAF 2018 [video]

Οι προδιαγραφές του LEAF 2018 που ανακοινώθηκαν από τη Nissan είναι αυτονομία της τάξεως των 400 km που είναι υπολογισμένη με την ιαπωνική νόρμα JC08 που βρίσκεται κοντά σε ακρίβεια με την ευρωπαϊκή NEDC. Αντίθετα, σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία των ΗΠΑ, την EPA, το LEAF 2018 μπορεί να διανύσει περίπου 150 μίλια (241 km) πριν αδειάσει τελείως την 40 kWhάρα μπαταρία του.

Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του Tesla Model 3, αργότερα θα λανσαριστεί μια έκδοση «μακράς ακτίνας δράσης», το 2018, που αναμένεται να ξεπερνά τα 320 km αυτονομίας (κατά EPA). Ωστόσο, η έκδοση αυτή θα κοστίζει παραπάνω, αν εικάσουμε για παράδειγμα ότι θα φορά συστοιχία μπαταριών 60kWh.

Η τιμή του LEAF 2018 αναμένεται να κινείται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν του μοντέλου της πρώτης γενιάς, αλλά η διαφοροποίηση θα είναι σημαντική από χώρα σε χώρα, καθώς αυτή έχει να κάνει με τις διευκολύνσεις και την επιδότηση της καθεμιάς από αυτές. Για παράδειγμα, την Αγγλία ξεκινά από τις £26.180 (€28.570), στη Γαλλία από τις €20.000, στη Γερμανία από τις €23.365 και στη Νορβηγία 204.990 kr (€22.100).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube