Ξεφούσκωσε το Tesla Model 3

Ξεφούσκωσε το Tesla Model 3

Τα τελευταία στοιχεία της Jato Dynamics δείχνουν ότι το εμπορικό «μπουμ» του Tesla Model 3 στην Ευρώπη άρχισε να επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με τα τελευταία προκαταρκτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics, η αρχική επιτυχία του Tesla Model 3 έχει αρχίσει ήδη να επιβραδύνεται. Ύστερα από τα ισχυρά αποτελέσματα που κατέγραψε η καλιφορνέζικη εταιρεία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν το Model 3 τέθηκε επικεφαλής των EV και της premium μεσαίας κατηγορίας, οι πωλήσεις μειώθηκαν δραστικά τον Απρίλιο. 

Τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο όγκος δεν θα είναι τόσο υψηλός όσο τον Μάρτιο.

Jato table 1

Τον Απρίλιο, το Tesla Model 3 αντικαταστάθηκε από το Renault Zoé ως το best-selling ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη. Το γαλλικό σουπερμίνι κατέγραψε περίπου 4.000 ταξινομήσεις σε 27 ευρωπαϊκές αγορές, αύξηση 62%, καθώς ενισχύθηκε από τη μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στην αγορά EV

Το Model 3 έμεινε 350 μονάδες πίσω, με τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ολλανδία να αποτελούν τις τρεις πρώτες αγορές του μικρού Tesla.

Jato table 2

Τα αποτελέσματα του περασμένου μήνα επιβεβαιώνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο τα αποτελέσματα του Μαρτίου ήταν τόσο υψηλά ήταν η μακριά λίστα αναμονής για το Model 3, με τα αυτοκίνητα να παραδίδονται κατά τη διάρκεια του μήνα. Στην πραγματικότητα, το σύνολο του Απριλίου ήταν πολύ κοντά σε αυτό του Φεβρουαρίου, όταν έγιναν αρχικές ταξινομήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ευρωπαϊκές πωλήσεις - A' 3μηνο 2019: Dacia και Tesla οι μεγάλοι νικητές

Η κορύφωση των πωλήσεων που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο είναι πιθανότατα μια πρόσκαιρη επίδοση που δεν θα ξαναδούμε τους επόμενους μήνες. Παρόλα αυτά, τα πράγματα πρόκειται να βελτιωθούν για το μικρό Tesla, καθώς αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στη Βρετανία.

Tesla Model 3

Πρώτη 5άδα: Έξω το Leaf, η I-Pace εμπρός από το e-tron
Στις υπόλοιπες αγορές, η σταθερή ανάπτυξη που παρουσίασε το BMW i3 και το Mitsubishi Outlander εκτόπισαν το Nissan Leaf από το τοπ 5. Το κόμπακτ χάτσμπακ Leaf ήταν το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη το 2018. Παρόλο που και το 2019 έχει να αντιμετωπίσει ελάχιστους άμεσους αντιπάλους (VW e-Golf και Hyundai Ioniq), η ανάπτυξή του είναι πτωτική. 

Στις πιο κάτω θέσεις της κατάταξης, η Jaguar κατέγραψε σχεδόν 1.200 αυτοκίνητα με την I-Pace, επικεφαλής της κατάταξης στα premium SUV, εμπρός από το Audi e-tron, το οποίο πούλησε συνολικά 1.000 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube