Ξανά ελεύθερος ο Ghosn με εγγύηση $ 4,5 εκατ.

Ξανά ελεύθερος ο Ghosn με εγγύηση $ 4,5 εκατ.

Ισχύουν και οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί κατά την προηγούμενη αποφυλάκισή του.

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn θα αποφυλακιστεί για δεύτερη φορά από κέντρο κράτησης στην Ιαπωνία μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους $ 4,5 εκατ. που όρισε σήμερα δικαστήριο του Τόκιο.

Η εγγύηση θα του δώσει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για τη δίκη του που αναμένεται αργότερα φέτος, όταν θα πρέπει να απαντήσει στην τελευταία κατηγορία περί διακεκριμένης απιστίας μαζί με τρεις άλλες κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών κατά την περίοδο που είχε τα ηνία της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Το δικαστήριο του Τόκιο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ενέκρινε το σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Ghosn και όρισε εγγύηση ύψους 500 εκατ. γεν ($ 4,5 εκατ), ποσό που είναι το μισό από την προηγούμενη εγγύηση που είχε καταβάλει για να αποφυλακιστεί μετά την πρώτη του σύλληψη που κράτησε 100 ημέρες.

Αυτή τη φορά, η κράτηση του Ghosn ήταν μικρότερη σε διάρκεια αφού είχε συλληφθεί στις 4  Απριλίου.
Το δικαστήριο επεσήμανε  ότι μαζί με την εγγύηση ισχύουν και οι περιοριστικοί όροι που ίσχυαν και στην προηγούμενη αποφυλάκισή του, με στόχο  αυτός  να μην διαφύγει στο εξωτερικό αλλά και να μην παραποιήσει αποδεικτικά στοιχεία των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube