Ξαφνική κρίση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Ξαφνική κρίση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συνδέσμου των αυτοκινητοβιομηχανίων, Bernhard Mattes.

Το λόμπι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών έμεινε ακέφαλο καθώς παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο επικεφαλής της VDA, o Bernhard Mattes, μεσούσης της έκθεση της Φρανκφούρτης.
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου (λόμπι) δεν αναφέρει τους λόγους της παραίτησής του, και το μόνο που λέει είναι πως θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του χρόνου.
Η παραίτηση έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεδομένης και της αποτυχίας της Έκθεσης της Φρανκφούρτης από την οποία απουσίαζε ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατασκευαστών.

Στο παρασκήνιο φαίνεται ότι ο Bernhard Mattes δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελών του λόμπι. Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ο όμιλος Volkswagen ήταν δυσαρεστημένος με τον επικεφαλής του VDA και ήδη αναζητούσε έναν διάδοχο.

Η αιτία ήταν ότι δεν μπορούσε να ασκήσει μεγάλες πιέσεις στο Βερολίνο έτσι ώστε η γερμανική κυβέρνηση αλλά και οι λοιπές κυβερνήσεις της ΕΕ να έχουν μια πιο ευνοϊκή στάση απέναντι στις αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα των εκπομπών ρύπων.

Η Mattes ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, μετά από μια σταδιοδρομία στη BMW και τη Ford. Η θητεία του χαρακτηρίστηκε από πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε με την εισαγωγή του WLTP, αλλά συνεχίστηκε και το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube