World Car of the Year: Audi e-tron, Jaguar I-Pace και Volvo S60/V60 στη μάχη για τον τίτλο! 

World Car of the Year: Audi e-tron, Jaguar I-Pace και Volvo S60/V60 στη μάχη για τον τίτλο! 

Αναλυτικά οι φιναλίστ και στις υπόλοιπες κατηγορίες των βραβείων του θεσμού - Στις 17 Απριλίου στη Νέα Υόρκη η ανακήρυξη του μεγάλου νικητή. 

Δύο ηλεκτρικά SUV έχουν θέσει σημαντική υποψηφιότητα να κερδίσουν τον τίτλο του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2019, αφού προκρίθηκαν στην τελική τριάδα από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Πρόκειται για τα Audi e-tron και Jaguar I-Pace τα οποία οι δημοσιογράφοι/εκλέκτορες (ανάμεσα τους και ο Μιχάλης Γεωργιάδης που εκπροσωπεί πρωτίστως την Ελλάδα αλλά και το DRIVE) ανέδειξαν σήμερα στη Γενεύη σαν τα επικρατέστερα, μαζί με το Volvo S60/V60.

Η πρόκριση της Ι-Pace στην τελική τριάδα του World Car of the Year, έρχεται να συνεχίσει το όνειρο που ζει από χθες η Jaguar, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο κέρδισε και τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. 

Oι δημοσιογράφοι/εκλέκτορες επέλεξαν επίσης κατά την συνάθροισή τους στη Γενεύη, όχι μόνον τους παραπάνω τρεις υποψηφίους για τον μεγάλο τίτλο, αλλά τους φιναλίστ και για τους υπόλοιπους πέντε τίτλους του θεσμού. 

gen

Στην κατηγορία του World Performance Car of the Year θα έχουμε μια σύγκρουση των τιτάνων με την τελική τριάδα να αποτελείται απο τις Aston Martin Vanquish, την McLaren 720S και την πιο... γήινη 4θυρη Mercedes-AMG GT.

Για το βραβείο του World Green Car ξαναβρίσκουμε τα Audi e-tron και Jaguar I-Pace, αλλά και το Hyundai Nexo fuel cell, που προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την πράσινη αυτοκίνηση. 

Η Αudi έχει δύο υποψήφια αυτοκίνητα για το βραβείο του World Luxury Car. Πρόκειται για τα Αudi A7 Sportback και Audi Q8 που θα δώσουν τη μάχη με την BMW 8 series coupe. H συγκεκριμένη BMW είναι και ο μόνος εκπρόσωπος της μάρκας που προκρίνεται στα τελικά. 

Στην κατηγορία του World Urban Car την τελική τριάδα απαρτίζουν τα Hyundai AH2, Kia Soul και Suzuki Jimny. 

To Jimny το συναντάμε να φιγουράρει και στις υποψηφιότητες για το World Car Design of the Year μαζί με την Jaguar I-Pace (είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες υποψηφιότητες) και το Volvo XC40.

Η προσοχή τώρα όλων και η αγωνία μετατοπίζονται στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου, όταν θα ανακοινωθούν οι νικητές σε κάθε κατηγορία και βέβαια και το ποιο θα είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019, διάκριση που όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να κατακτήσουν.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε πως ο θεσμός έδωσε το βραβείο World Car Person of the Year στον Sergio Marchionne που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2018, εκτιμώντας την συνολική του προσφορά στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube