WCOTY: Ο Sergio Marchionne πρόσωπο της χρονιάς

WCOTY: Ο Sergio Marchionne πρόσωπο της χρονιάς

Το βραβείο παρέλαβε στη Γενεύη ο Mike Manley, σημερινός πρόεδρος και CEO της Fiat Chrysler Automobiles

Ο Sergio Marchionne που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2018, τιμήθηκε με το βραβείο World Car Person of the Year του 2019 όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Έκθεση Γενεύης.

Περισσότερα από 80 μέλη της επιτροπής World Car Awards από 24 χώρες συμμετείχαν στην κρυφή ψηφοφορία που ανέδειξε το μεγάλο αφεντικό του ομίλου FCA  ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2019. Ο Marchionne διακρίθηκε μεταξύ αρκετών διοικητικών στελεχών, μηχανικών, σχεδιαστών και επιχειρηματιών με σημαντικό έργο στο χώρο του αυτοκινήτου.

Να θυμίσουμε πως ο Ιταλο-Καναδός, εκτός από CEO του FCA Group ήταν πρόεδρος της CNH Industrial αλλά και πρόεδρος και CEO της Ferrari. Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν πως κατάφερε να ενώσει δύο εταιρείες με τοπική στόχευση και αρκετά οικονομικά προβλήματα (Fiat και Chrysler) δημιουργώντας μια παγκόσμια οντότητα που επέστρεψε στην κερδοφορία (FCA Group). Ταυτόχρονα, επί προεδρίας του η Ferrari μετεξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ανεξάρτητη εταιρεία που εξασφάλισε το μέλλον της στην αγορά.

Sergio

Το βραβείο παρέλαβε ο Mike Manley, σημερινός πρόεδρος και CEO της Fiat Chryslerl Automobiles, εξ ονόματος του πρώην αφεντικού του δηλώνοντας: "Είναι τιμή για εμένα το να παραλάβω αυτή την αναγνώριση από την επιτροπή του World Car Awards, που απονεμήθηκε μεταθανάτια στον Sergio Marchionne. Ήταν ένας άνθρωπος που τίμησε το καθήκον του με διακριτικότητα, καθοδηγώντας την εταιρεία για 14 χρόνια και προετοιμάζοντας μια ηγετική ομάδα που θα πήγαινε την κληρονομιά του προς τα εμπρός. Δέχομαι αυτό το βραβείο σε αυτό το πνεύμα με ευχαριστίες."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του WCOTTY, η απώλεια του Sergio Marchionne είναι τεράστια για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία καθώς χρειάζεται ταλαντούχα και χαρισματικά άτομα σαν αυτόν που με τις πρωτοβουλίες τους αλλάζουν τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube