W Series: Πρωτάθλημα μονοθεσίων μόνον για γυναίκες από το 2019

W Series: Πρωτάθλημα μονοθεσίων μόνον για γυναίκες από το 2019

Εμπνευστές αλλά και οικονομικοί χορηγοί της προσπάθειας είναι ο David Coulthard και ο Adrian Newey.

Ένας καινούργιος θεσμός δημιουργείται στους αγώνες μονοθεσίων που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες οδηγούς.
Η W Series όπως θα ονομάζεται σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε γυναίκες οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους και μέσα από τις επιδόσεις τους να αναρριχηθούν μέχρι τη Formula1.
Εμπνευστές αλλά και οικονομικοί χορηγοί της προσπάθειας είναι ο David Coulthard και ο Adrian Newey.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Autosport, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα ενιαίου που θα γίνει με μονοθέσια της F3, τα οποία θα τα προμηθεύει η Tatuus και θα περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες που θα γίνουν όλοι στην Ευρώπη, καθένας από τους οποίους θα έχει διάρκεια 30 λεπτών. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει τον Μάιο.
Στο μέλλον και αν ο θεσμός δείχνει να πετυχαίνει σχεδιάζεται η επέκτασή του σε Αυστραλία, Ασία και ΗΠΑ.

Η καινοτομία είναι ότι οι κυρίες που θα πάρουν μέρος δεν θα είναι υποχρεωμένες να φέρουν μαζί τους χορηγίες για να εξασφαλίσουν θέση στο θεσμό, αλλά απλά να αποδείξουν με τις επιδόσεις τους ότι αξίζουν να βρίσκονται στο μπάκετ του μονοθεσίου. Η πρωταθλήτρια μάλιστα του θεσμού θα πάρει ένα χρηματικό έπαθλο της τάξης των 500.000 δολαρίων, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο μπορεί να τη βοηθήσει να συμμετάσχει σε μια ανώτερη κατηγορία αγώνων με μονοθέσια.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο Coulthard τόνισε ότι το κάνουμε διότι πιστεύουμε ακράδαντα γυναίκες και άντρες οδηγοί μπορούν να ανταγωνιστούν σε αγώνες αυτοκινήτων με ίσους όρους. Αυτό όμως που μέχρι τώρα συνέβαινε είναι ότι οι γυναίκες έφταναν μέχρι ένα ορισμένο σημείο (ίσως το GP3) και από εκεί και μετά δεν μπορούσαν να ανέβουν όχι λόγω έλλειψης ταλέντου, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και ευκαιριών.
Γι 'αυτό-  είπε - απαιτείται μια ολοκαίνουργια  αποκλειστικά «θηλυκή» σειρά αγώνων, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα αναδείξουν δεξιότητες και ταλέντο ασχέτως οικονομικών παραγόντων.

Από την πλευρά του ο Adrian Newey δήλωσε ότι αισθάνεται πως δεν υπήρχε κανένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να είναι επιτυχημένες οδηγοί στην F1, πέραν του γεγονότος ότι δεν είχαν μέχρι τώρα ίσες ευκαιρίες.

Διοργανωτής του θεσμού έχει οριστεί το British Racing & Sports Car Club (BRSCC).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube