VW: Σε δύο εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις για το εργοστάσιο στην Τουρκία

VW: Σε δύο εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Για ποιους λόγους η ΕΕ μπορεί να εγείρει ενστάσεις.

Ο όμιλος Volkswagen είναι ένα βήμα πριν οριστικοποιήσει την απόφασή του για κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, όπως δήλωσε εκ μέρους της εταιρείας ο Andreas Tostmann.

«Είμαστε σε τελικές συνομιλίες με την Τουρκία», είπε και συμπλήρωσε πως «αναμένει οι συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες ή ίσως νωρίτερα».

Πηγές κοντά στην εταιρεία ανέφεραν στο Reuters ότι το εργοστάσιο θα κοστίσει περισσότερα από 1 € δισ. Οι πηγές ανέφεραν ότι το εργοστάσιο θα παράγει πιθανώς 300.000 αυτοκίνητα ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του VW Passat και του Skoda Superb.

Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 4.000 άτομα στη Manisa κοντά στη Σμύρνη στη δυτική Ανατολία και η κατασκευή θα μπορούσε να αρχίσει στα τέλη του 2020 με παραγωγή που ξεκινά το 2022.

Μια συμφωνία με την Τουρκία θα μπορούσε να είναι πολιτικά αμφισβητούμενη, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει κατά καιρούς έντονες ανησυχίες αναφορικά με την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης από τον πρόεδρο Erdogan. Το επιχείρημα της VW είναι ότι η Τουρκία είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube