VW: Περικοπές σε εξοπλισμό και τιμές, λόγω έλλειψης microchips

VW: Περικοπές σε εξοπλισμό και τιμές, λόγω έλλειψης microchips

Η Volkswagen αφαιρεί συστήματα από τις βασικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων της στην Αμερική, λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

Η έλλειψη ημιαγωγών (microchips) συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή των αυτοκινήτων παγκοσμίως, με τις εταιρείες να προσπαθούν με όλους τους τρόπους να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Προκειμένου να μην υπάρξει μείωση στην παραγωγή αυτή κάθε αυτή, ορισμένες αναγκάζονται να αφαιρέσουν κάποια στοιχεία από τον εξοπλισμό κυρίως των βασικών τους εκδόσεων, με παράλληλη μείωση και στην τιμή τους.

Τώρα είναι η σειρά της Volkswagen να ακολουθήσει αυτή την πρακτική, τουλάχιστον για τα μοντέλα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά σε πρώτη φάση. Έτσι, από τις πρώτες εκδόσεις τους θα απουσιάζει το σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και ελέγχου κατά την οπισθοπορεία τους (blind-spot monitor with rear-cross traffic alert). Το συγκεκριμένο σύστημα θα απουσιάζει από τα μοντέλα Atlas, Atlas Cross Sport, Taos και Tiguan, με την μείωση στην τιμή τους να κυμαίνεται από $450 έως $500, ανάλογα με την έκδοση.

VW Taos

Το επόμενο σύστημα που κινδυνεύει να αφαιρεθεί από τα παραπάνω μοντέλα αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, θα είναι η hands free λειτουργία ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Αντίστοιχα πάντως από την έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζονται και τα κορυφαία VW Golf (GTI και R), τα οποία ενδέχεται να μην διαθέτουν το κορυφαίο ηχοσύστημα της Harman Kardon με τα 9 ηχεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube