VW: Όχι στις εκπτώσεις, ναι στην κερδοφορία

VW: Όχι στις εκπτώσεις, ναι στην κερδοφορία

Η VW δε σκοπεύει να μειώσει τις τιμές των μοντέλων της στην κινέζικη αγορά προκειμένου να κρατήσει «ψηλά» την κερδοφορία της.

Η VW δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, Ralf Brandstaetter, έκανε γνωστό ότι δε θα προσφέρει τα μοντέλα της σε χαμηλότερες τιμές στην Κίνα προκειμένου να ανταγωνιστεί τους εγχώριους κατασκευαστές, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος, ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την κερδοφορία της και όχι για τον υψηλό όγκο πωλήσεων. 

Η VW στοχεύει σε πωλήσεις άνω των 4 εκατ. οχημάτων στην Κίνα έως το 2030

«Η Volkswagen εστιάζει τις προσπάθειες της σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο», δήλωσε ο Brandstaetter, για να προσθέσει: «Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη μάχη των εκπτώσεων ανεξαρτήτως τιμήματος. Η θέση μας στην αγορά είναι αρκετά ισχυρή. Θα εστιάσουμε λοιπόν στην κερδοφορία των προϊόντων μας και όχι στον όγκο των πωλήσεων τους. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να πουλάμε δηλαδή περισσότερα από 4 εκατ. οχήματα ετησίως στην Κίνα έως το 2030, διατηρώντας την κερδοφορία μας, τότε θα έχουμε επιτύχει στο απόλυτο τους στόχους μας». 

VW

Οι δηλώσεις του Νο 2 της VW έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η BYD ξεπέρασε ξανά σε πωλήσεις τη γερμανική φίρμα στην αγορά της Κίνας, ταξινομώντας συνολικά το πρώτο 3μηνο του 2023, 552.076 οχήματα «νέας ενέργειας» όπως τα χαρακτηρίζουν στη συγκεκριμένη αγορά, ηλεκτρικά και υβριδικά δηλαδή.

Η κινέζικη αγορά σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 30 εκατ. πωλήσεις ετησίως έως το 2030, από 20 εκατ. που είναι σήμερα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube