VW up! με τη μέθοδο του... copy paste

VW up! με τη μέθοδο του... copy paste

Οι Κινέζοι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά: Να αντιγράφουν κάθε επιτυχημένο αυτοκίνητο της Δύσης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αποφασίζουν να αντιγράψουν ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
 
Αυτή τη φορά όμως το παράκαναν, αφού δεν έκλεψαν μόνο τα σχέδια (μέσα και έξω) του VW up!, αλλά παραποίησαν (ελάχιστα) ακόμη και το λογότυπο της εταιρείας

Πρέπει να πλησιάσεις κοντά για να δεις ότι δεν είναι το σήμα της VW
 
Έτσι, στην έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων Jinan, εμφανίστηκε το Weikerui V7 το οποίο είναι πιστή αντιγραφή του γερμανικού μοντέλου. Το Weikerui V7 παράγεται από μια εταιρεία που ονομάζεται Dezhou Weikerui Electric Vehicle Industries, που έχει βάση την πόλη Dezhou στα περίχωρα της ShandongΗ εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2011 και παράγει ετησίως 60.000 αυτοκίνητα. 
 
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το Weikerui V7 είναι πανομοιότυπο με το πεντάθυρο up!, ενώ στο εμπρός μέρος δεσπόζει και το σήμα της εταιρείας που πρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά για να ανακαλύψεις πως δεν είναι αυτό της VW. 

H αλήθεια είναι πως έχουν κάνει καλή δουλειά στην αντιγραφή 

To βασικό μοντέλο του Weikerui V7 διαθέτει  μπαταρίες 12V/100Ah, που φορτίζουν σε 10 ώρες, με παροχή 220V. Αυτές δίνουν κίνηση σε έναν ηλεκτροκινητήρα 9,6 ίππων

Κάπως έτσι το Weikerui V7… εκτοξεύεται και πιάνει τελική ταχύτητα 40 km/h, ενώ για το 0-30 km/h σπάει επίσης τα χρονόμετρα μιας και χρειάζεται μόλις... 10 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του φτάνει τα 100 χιλιόμετρα. 

Αν δεν σας ικανοποιεί η βασική έκδοση υπάρχει και η... evolution όπου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 11,6 ίππους, η αυτονομία αγγίζει τα 120 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα φτάνει το… απαγορευτικό όριο των 50 km/h!

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να πληρώσεις αδρά για να τα αποκτήσεις, οπότε η τιμή των 35.000 yuan ($2.800-3.610) απαιτεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube