VW Group: Ξεπούλησε τα ηλεκτρικά του οχήματα για το 2022

VW Group: Ξεπούλησε τα ηλεκτρικά του οχήματα για το 2022

Τα ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group έχουν ήδη ξεπουλήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ για το 2022, καλύπτοντας όλη την παραγωγή.

VW

Σύμφωνα με το VW Group, η ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά του αυτοκίνητα υπερβαίνει κατά πολύ τον ρυθμό παραγωγής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μοντέλα να έχουν ήδη ξεπουλήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ για το 2022. 

Eπιπλέον, ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε στους Financial Times ότι μονάχα για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, βρίσκονται σε εκκρεμότητα 300.000 παραγγελίες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πολύ κοντά στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η αγορά της Κίνας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι σκοπεύουν να παραγγείλουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο του γκρουπ, πιθανότατα θα παραλάβουν το αυτοκίνητο τους το 2023. Τα άσχημα μαντάτα δεν σταματούν εκεί για τους πελάτες μιας και λόγω του υψηλού πληθωρισμού οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

VW

Θυμίζουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο Γερμανός κολοσσός πούλησε περίπου 99.100 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από αυτά 58.400 πουλήθηκαν στην Ευρώπη, 28.800 πουλήθηκαν στην Κίνα και 7.900 πουλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Στόχος τoυ ομίλου είναι να φτάσει το 2022 τις 700.000 πωλήσεις ηλεκτρικών. Ωστόσο, η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία φαίνεται ότι απομακρύνουν όλο και περισσότερο τον γερμανικό όμιλο από τον στόχο του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube