To VW Group μετονομάζεται σε Auto Union;

To VW Group μετονομάζεται σε Auto Union;

Aυστραλιανά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται υψηλά ιστάμενες πηγές - Σκοπός ο διαχωρισμός των μη πολυτελών προϊόντων από την εταιρική εικόνα

Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο όμιλος Volkswagen θα μετονομαστεί σε Auto Union. Επικαλούμενα υψηλά ιστάμενες πηγές στο ΔΣ του γκρουπ, αναφέρουν ότι η αιτία αυτής της απόφασης (σσ: αν τελικά υλοποιηθεί), είναι ο διαχωρισμός των μη πολυτελών brands από την εταιρική εικόνα. 
 
Είναι μια απόφαση που πραγματικά έχει τη σημασία της, αν σκεφτούμε πως κάτω από την ομπρέλα της VW υπάρχουν εταιρίας όπως οι Audi, Lamborghini, Skoda, Seat, Bugatti, Bentley, MAN, Scania, Ducati και επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το όνομα «Auto Union», να θυμίσουμε πως ουσιαστικά πρόκειται για τον πρόδρομο της σημερινής Audi. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1932 ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ της Audi, DKW, Horch και της Wanderer.

Η παραγωγή διεκόπη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ανέκαμψε το 1949. Η Daimler Benz απέκτησε 87% των μετοχών το 1958, όταν επανέφερε το όνομα Auto Union. Έξι χρόνια αργότερα, πούλησαν τα πάντα στη Volkswagen και το 1965, το όνομα Audi αναστήθηκε. 
 
Mολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για μετονομασία του group VW -γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι το σκέπτονται σοβαρά- πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί έως ότου οριστικοποιηθεί κάτι, ή διαψευστεί από τα πλέον επίσημα χείλη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube