VW Group: Ενδεχόμενη ανάκληση EV και υβριδικών λόγω καρκινογόνου μετάλλου

VW Group: Ενδεχόμενη ανάκληση EV και υβριδικών λόγω καρκινογόνου μετάλλου

Η Volkswagen ανακάλυψε ότι προμηθευτής την εφοδίαζε για πολλά χρόνια με εξάρτημα που περιείχε ένα καρκινογόνο μέταλλο. Πιθανή η ανάκληση 124.000 αυτοκινήτων.

Για να ξεχάσει το dieselgate, η Volkswagen επιτάχυνε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Δυστυχώς όμως, τα ηλεκτρικά και η υβριδικά μοντέλα της μπορεί επίσης να εξελιχτούν σε αιτία κακής δημοσιότητας. 

Ο όμιλος ομάδα ενδέχεται να χρειαστεί να ανακαλέσει μέχρι και 124.000 αυτοκίνητα, λόγω της χρήσης καδμίου, ενός καρκινογόνου μετάλλου. Η KBA, η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή που εποπτεύει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα κληθεί να αποφασίσει για την αναγκαιότητα της ανάκλησης.

Πολύ τοξικό, όπως ο μόλυβδος ή ο υδράργυρος, το κάδμιο στην Ευρώπη επιτρέπεται για ορισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, αλλά απαγορεύεται σε πολλά εξαρτήματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προμηθευτής εφοδίαζε τον όμιλο με φορτιστές μπαταριών που περιείχαν κάδμιο. Εξαρτήματα που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα της Volkswagen, της Audi και της Porsche, κατασκευής από το 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2018!

Η Volkswagen έκανε αυτήν την ανακάλυψη η ίδια και ενημέρωσε την KBA πριν από λίγες ημέρες. Η ποσότητα του καδμίου είναι ελάχιστη, μόλις 0,008 γραμμάρια! Η Volkswagen σημείωσε ότι αυτό δεν θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των χρηστών στα ύποπτα αυτοκίνητα. Το μέταλλο δεν είναι εκτεθειμένο, επειδή το ενοχοποιημένο εξάρτημα βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί στο εσωτερικό του φορτιστή, ο οποίος περιβάλλεται από στιβαρό περίβλημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube