VW Group: Δεν πωλείται η Lamborghini

VW Group: Δεν πωλείται η Lamborghini

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέλυσε το γιατί πρέπει τώρα η VW να πουλήσει brands με «δυσκίνητη δομή».

Το VW Group σπεύδει να διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο θέλει να απαλλαγεί από τη Lamborghini. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η «μαμά» VW θέλει να τη Lamborghini σαν μια ξεχωριστή νομική οντότητα, για να δώσει βάρος στην εξέλιξη των μαρκών VW, Porsche και Audi.
«Οι φήμες και τα δημοσιεύματα είναι αβάσιμα», σχολίασε εκπρόσωπος του group σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group, Herbert Diess, είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως η εταιρεία αναθεώρησε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών της σημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης την Ducati και την Bentley και αν θα εκχωρήσει κάποιες μη «βασικές επιχειρήσεις».

Τον περασμένο μήνα, ο Diess δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να απελευθερώσει πόρους για την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αναλυτές του Bloomberg τονίζουν πως η χρηματιστηριακή αξία της Lamborghini έχει ανέβει στα $ 11 δισ. και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι η μάρκα δεν αρκείται πλέον στην παραγωγή supercars, αλλά επεκτάθηκε και στην εξαιρετικά κερδοφόρα κατηγορία των πολυτελών SUV με την  Urus. Έτσι καθίσταται πλέον ιδιαίτερα βιώσιμη για όποιον  υποψήφιο θέλει να καταθέσει μια δημόσια προσφορά.

Οι επενδυτές έχουν εδώ και καιρό προτρέψει τη Volkswagen να απελευθερώσει περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η αξία εντάσσεται σε μια δυσκίνητη δομή που περιλαμβάνει τόσο τη Lamborghini, όσο και τις μοτοσικλέτες Ducati καθώς και τα βαρέα φορτηγά Scania και MAN.

Σαν παράδειγμα αναφέρουν τη  Ferrari, της οποίας η αξία σήμερα φτάνει ατ $ 30 δισ. Ωστόσο φαίνεται πως τα πολύ ισχυρά συνδικάτα της Γερμανίας στέκονται εμπόδιο ακόμη και στη σκέψη της VW να πουλήσει ή να αλλάξει το καθεστώς που διέπει τη σχέση της με αυτές τις μάρκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube