VW Group: 3,5% κάτω οι πωλήσεις τον Οκτώβριο

VW Group: 3,5% κάτω οι πωλήσεις τον Οκτώβριο

Τα στοιχεία για τον πρώτο πλήρη μήνα μετά το dieselgate, δείχνουν 3,5% λιγότερες πωλήσεις συνολικά.

Η αύξηση των πωλήσεων της Porsche και της Audi δε στάθηκε ικανή για να αντισταθμίσει την πτώση των Volkswagen, SKODA και SEAT.

Για τον Οκτώβριο, που ήταν ο πρώτος μήνας συλλογής στοιχείων μετά το ξέσπασμα του dieselgate, η πτώση συνολικά ήταν 3,5%, με τη VW να χάνει 5,3%, τη SKODA 2,7% και τη SEAT 3,1%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Audi με αύξηση 2% και κυρίως η Porsche, με 18,2%. Η πτώση πάντως δεν αφορά μόνο στα επιβατικά του Group, αλλά και τα φορτηγά της MAN (-11,4%) καθώς και στα επαγγελματικά οχήματα (-9,8%).

Όπως και να έχει, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα η πτώση έφτασε συνολικά το 1,7%, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η Volkswagen θα επιστρέψει την πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων στην Toyota. Κι αυτό, παρότι στη Γερμανία οι παραγγελίες όλο και αυξάνονται. Το πρόβλημα εστιάζεται στη Νότια Ευρώπη, την Αγγλία και ορισμένες από τις υπερατλαντικές αγορές

Οι συνολικές για το μήνα Οκτώβριο πωλήσεις σε όλο τον κόσμο έφτασαν τις 831.300 αυτοκίνητα, αντί για 861.700 την προηγούμενη χρονιά.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube