VW eGon: Ο βασιλιάς είναι γυμνός –για εκπαιδευτικούς λόγους

VW eGon: Ο βασιλιάς είναι γυμνός –για εκπαιδευτικούς λόγους

Το λένε eGon και δεν βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για ένα e-Golf χωρίς «πέτσωμα» προς χάριν επίδειξης σε γερμανικό Σαλόνι Τεχνολογίας.

Πώς να προωθήσεις την ηλεκτρική κινητικότητα στους νέους όταν σε λένε «Volkswagen» και σχεδιάζεις να επενδύσεις 20 δισ. ευρώ στα BEV; Αρχίζοντας με αυτό το «eGon», μια μάλλον πρωτότυπη δημιουργία από τους εκπαιδευόμενους της Volkswagen.

Το αυτοκίνητο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο εκθεσιακό κέντρο IdeenExpo στο Ανόβερο. Μια διοργάνωση που απευθύνεται ειδικά στους νέους στη Γερμανία και επικεντρώνεται στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και η συγκυρία είναι ευτυχής για τη Volkswagen, καθώς το eGon είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού που η επιστήμη και η τεχνολογία κατάφερε να επιτύχει στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

VW eGon

Οι μπαταρίες λιθίου, οι κινητήρες, ο μετατροπέας, η ηλεκτρονική διαχείριση, ο χώρος επιβατών, ο φωτισμός, όλα τα στοιχεία έχουν από έναν QR code (Quick Response Code) που αρκεί να τον σαρώσεις με το smartphone για να ανακαλύψεις πώς λειτουργεί.

Η Volkswagen για να φτιάξει το eGon ξεκίνησε από ένα e-Golf που το «έγδυσε» τελείως για να αποκαλύψει ό,τι κρύβεται από κάτω μαζί με το δίκτυο καλωδίωσης. Και το κερασάκι στην τούρτα: Δεν πρόκειται για ένα στατικό πρωτότυπο, καθώς το eGon είναι απολύτως λειτουργικό.

VW eGon

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube