VW Dieselgate: Επέκταση εγγύησης, αλλά όχι αποζημίωση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές

VW Dieselgate: Επέκταση εγγύησης, αλλά όχι αποζημίωση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους καταναλωτές δεν περιλαμβάνουν τελικά κάποια χρηματική αποζημίωση.

Ο Γερμανός κατασκευαστής συμφώνησε να δώσει επιπλέον διετή εγγύησης για τα μηχανικά μέρη των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του στην Ευρώπη.

Η δήλωση ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της εταιρείας, Matthias Muller, ο οποίος προσέθεσε ότι η Volkswagen «Νοιάζεται για κάθε έναν πελάτη της ξεχωριστά».

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, η επίτροπος δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Vera Jourová, δήλωσε πως παρότι πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι ακόμα απογοητευμένη συνολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Dieselgate: Παράπονα από Ευρωπαίους κατόχους VW για τα επιδιορθωμένα αυτοκίνητα, λέει ο Guardian

Ο λόγος είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν προβλέπεται κανενός είδους χρηματική αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η εν λόγω επέκταση είναι ένα μέτρο που παίρνει η εταιρεία ύστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τις Βρυξέλλες, ωστόσο τώρα δεν υπάρχουν άλλα νόμιμα μέσα για να επιβληθεί στη Volkswagen και η υποχρέωση να αποζημιώσει χρηματικά τους πελάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η VW κέρδισε €22,8 δις από το "Dieselgate" στη Γαλλία

Η Jourová προσέθεσε ότι χρειάζονται καλύτερα και πιο ευέλικτα εργαλεία για να αντιμετωπίζονται αδικίες στους ευρωπαίους καταναλωτές. Κάτι τέτοιο γίνεται στις ΗΠΑ, γι’ αυτό και εκεί οι καταναλωτές αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά.

Το σημείο κλειδί στην υπόθεση είναι πως ο έλεγχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι όντως περιορισμένος αυτή τη στιγμή, αφού μπορούν τα αυτοκίνητα μπορεί να εγκρίνονται σε μια συγκεκριμένη χώρα της Ένωσης αλλά μετά να πωλούνται παντού.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube