VW: Αύξηση 30% στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

VW: Αύξηση 30% στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για το 2019 η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει πληθώρα ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 30% , φτάνοντας τις 100.000 μονάδες πέρυσι, ενόψει της «επανάστασης» με πληθώρα αντίστοιχων μοντέλων που ετοιμάζει η VW για το 2019.

Από αυτά, περίπου το 33% είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, ενώ τα υπόλοιπα ήταν υβριδικά ή plug-in.

Οι πωλήσεις του eGolf αυξήθηκαν κατά 60%, ποσοστό που θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο, αν δεν υπήρχαν προβλήματα στην παραγωγή όπως δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων του VW Group, Christian Dahlheim. Αυτό σημαίνει ότι η VW δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση που ήταν σαφώς μεγαλύτερη από την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Για το 2019, Audi, Porsche και VW ξεκινούν μια «επίθεση» στην αγορά με πολλά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το Audi e-tron θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στα τέλη του μήνα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο. Η Audi δήλωσε ότι έχει ήδη λάβει 16.000 προπαραγγελίες για το e-tron. Παράλληλα η Porsche θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του πλήρους ηλεκτρικού Taycan μέσα στη χρονιά, την ώρα που το Νοέμβριο ξεκινά η παραγωγή του VW ID., το οποίο –όπως αναφέρουν πληροφορίες – θα διατίθεται στη Γερμανία με τιμή που θα ξεκινά από τα 30.000 ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα plug-in μοντέλα του group, οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν το περασμένο έτος κατά 20% περίπου. Και όλα αυτά παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας του νέου κύκλου δοκιμών WLTP, ο οποίος προκάλεσε δυσχέρειες στη χορήγηση έγκρισης τύπου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube