Βρετανία: Όποιος οδηγεί και μιλά στο κινητό χάνει την άδεια οδήγησης διά παντός [video]

Βρετανία: Όποιος οδηγεί και μιλά στο κινητό χάνει την άδεια οδήγησης διά παντός [video]

Ένα τρομακτικό δυστύχημα με θύματα μια γυναίκα και τρία παιδιά, αιτία της απόφασης που προωθεί η κυβέρνηση

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από ένα τρομακτικό δυστύχημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη Βρετανία και η κυβέρνηση δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά προωθεί νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης σε όποιον οδηγεί και μιλά (ή ασχολείται) με το κινητό τηλέφωνο.
 
Το δυστύχημα έγινε στον αυτοκινητόδρομο Α34 κοντά στο Newbury, όταν ο 30χρονος Πολωνός οδηγός φορτηγού Tomasz Kroker χάζευε στο κινητό του και δεν είδε ότι εμπρός του ήταν σταματημένα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει με 50 mph πάνω στα αυτοκίνητα. Από τη σύγκρουση, το Corsa της Tracey Houghton κυριολεκτικά διαλύθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια, οι δύο γιοί της Ethan, 13 και ο Josh 11 ετών, και θετή κόρη της, η Έιμι Goldsmith 11 ετών!
Η τραγωδία συντάραξε τη Βρετανία και βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για ημέρες.
 
 
Ο Kroke, ο οποίος είχε γίνει πρόσφατα πατέρας ο ίδιος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα χρόνων (σ.σ.: Στη Βρετανία οι δίκες γίνονται αμέσως...) και ήδη εκτίει την ποινή του, αλλά όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι θα αποφυλακιστεί στα πέντε χρόνια αν στο μεταξύ δεν κάνει κάποια έφεση στην οποία θα μειωθεί η αρχική ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο. 
 
Ο ίδιος αρχικά ισχυρίστηκε πως δεν έπιασαν τα φρένα του φορτηγού, αλλά στη συνέχεια και όταν στο δικαστήριο προβλήθηκε το video από το εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού που έδειχνε τον οδηγό να χαζεύει στο κινητό του, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως αυτό ήταν η αιτία του κακού και πως είχε αφαιρεθεί παίζοντας ένα παιχνίδι σε μια εφαρμογή!... 
 
Στον απόηχο λοιπόν του τρομακτικού δυστυχήματος, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα φέρει νόμο προς ψήφιση μέσα στο 2017, όπου όταν κάποιος συλλαμβάνεται με το κινητό ανά χείρας κατά την οδήγηση, να χάνει διά παντός το δίπλωμά του και να χρεώνεται με διπλάσιο πρόστιμο 200 αντί 100 στερλινών σήμερα.
 
Δείτε το video από το τρομακτικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube