Volvo: Νέα συστήματα ασφάλειας

Volvo: Νέα συστήματα ασφάλειας

Η Volvo μελετά τη συμπεριφορά των σύγχρονων οδηγών και εξελίσσει νέου τύπου συστήματα ασφάλειας, μέσω του προγράμματος Vision, το οποίο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.


Η έρευνα της εστιάζεται σε τρείς βασικούς τομείς : ασφαλής διατήρηση της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας, αποφυγή των ατυχημάτων σε διασταυρώσεις, αποφυγή της σύγκρουσης με ζώα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης τα παρακάτω προγράμματα:
1. Το Αυτόνομο Σύστημα Υποβοήθησης σε συνθήκες κυκλοφοριακού φόρτου βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στην επιλεγμένη λωρίδα κυκλοφορίας και να ακολουθήσει τη ροή της κυκλοφορίας όταν δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα. Ήδη, μία πρώτη εφαρμογή αυτού του συστήματος είναι το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Πορείας στη Λωρίδα Κυκλοφορίας με Επέμβαση και στο Τιμόνι (Lane Keeping Aid ) που εφαρμόζεται στο νέο Volvo V40.  
2. Συστήματα Υποστήριξης σε Διασταυρώσεις, καθώς πάρα πολλοί οδηγοί διασταυρώνοντας τις πορείες τους ταυτόχρονα και από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορεί από ένα μικρό λάθος μα εμπλακούν σε σοβαρό ατύχημα.
3. Σύστημα Εντοπισμού Ζώων: Ατυχήματα όπου εμπλέκονται ζώα, άγρια και μη, αποτελούν σοβαρό διεθνές πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ στις στατιστικές δεν περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις όπου ο οδηγός για να αποφύγει την σύγκρουση με κάποιο ζώο, έκανε απότομο ελιγμό και συγκρούστηκε στη συνέχεια με κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Η Volvo βρίσκεται στη φάση εξέλιξης του συστήματος εντοπισμού ζώων, ενός συστήματος που εντοπίζει διερχόμενο ζώο ημέρα ή νύχτα, και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube