Volvo: Αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα από το 2030 χωρίς αστερίσκους

Volvo: Αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα από το 2030 χωρίς αστερίσκους

Η Volvo δεσμεύεται από το 2030 να μην πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο με θερμικό μοτέρ, διαθέτοντας παγκοσμίως μια αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα.

Volvo

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου EX30, o αναπληρωτής CEO της Volvo, Bjorn Annwall, μίλησε στο Automotive News και δεσμεύτηκε ότι «δε θα πουλήσουμε ούτε ένα αυτοκίνητο που δε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό μετά το 2030, σε καμία χώρα του κόσμου».

Σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές της, η σουηδική φίρμα σκοπεύει να διαθέτει από το 2030 μια αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φυσικά, το ρίσκο αυτής της απόφασης είναι γνωστό για τη Volvo με κύρια απειλή την μείωση των πωλήσεων. Ωστόσο, ο Annwall ισχυρίζεται ότι η συγκέντρωση όλων των πόρων σε μια τεχνολογία δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την κατασκευή των κορυφαίων ηλεκτρικών της αγοράς.

Volvo

Την ίδια στιγμή, ο CEO της μάρκας, Jim Rowan, πιστεύει ότι η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση είναι προτιμότερη από την σπατάλη χρημάτων σε μια παλιά τεχνολογία όπως οι θερμικοί κινητήρες.

«Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσεις σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2029» δήλωσε ο Rowan προσθέτοντας ότι «με τη στρατηγική αυτή θα θυσιάσουμε μέρος των πωλήσεων μας, όμως θα κερδίζουμε πολλά περισσότερα από ότι θυσιάσαμε».

Volvo

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ, μέχρι το 2026 η Volvo θα παρουσιάσει τουλάχιστον έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα με τις νέες γενιές των S60, S90, XC40, XC60 και XC90 να είναι ηλεκτρικές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube