Volkswagen: Το υδρογόνο δεν είναι λύση

Volkswagen: Το υδρογόνο δεν είναι λύση

Δια στόματος Herbert Diess, η VW, έκανε γνωστό ότι δεν πιστεύει σε καμία άλλη μορφή ενέργειας πέραν της ηλεκτροκίνησης...

«Ένα αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η λύση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος» έγραψε χαρακτηριστικά ο CEO της VW, Herbert Diess, στο Twitter. Για να προσθέσει μερικά λεπτά αργότερα «Στις μεταφορές επικράτησε η ηλεκτροκίνηση. Όποια άλλη συζήτηση είναι χάσιμο χρόνου».

Μάλιστα, στα εν λόγω «τουιταρίσματά» του, ο ισχυρός άνδρας της VW κοινοποίησε και τον υπουργό μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer, με τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο πως η συγκεκριμένη κοινοποίηση είχε και πολιτικό παρασκήνιο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό ο Herbert Diess, να στείλει ένα μήνυμα προς τους υποψήφιους της Καγκελαρίας και κυρίως προς την Annalena Baerbock (των Πράσινων), η οποία έχει εκφράσει δημοσίως τη θέση της προς... το υδρογόνο. 

hydrogen

O Herbert Diess, εξέφρασε δημοσίως τις απόψεις του, βασιζόμενος μεταξύ άλλων και στην έρευνα του Ινστιτούτου Potsdam. Το εν λόγω ινστιτούτο, που ερευνά τις κλιματικές επιπτώσεις, χρηματοδοτείται από την γερμανική κυβέρνηση και εξετάζει επιστημονικά ζητήματα στους τομείς των κλιματικών αλλαγών και της αειφόρου ανάπτυξης. Η έρευνα του Potsdam, ανέφερε πως η εξέλιξη οχημάτων με βάση το υδρογόνο είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, τουλάχιστον, με τα ισχύοντα δεδομένα.

Από τεχνικής σκοπιάς βέβαια, τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου έχουν ως βασικό καύσιμο το υδρογόνο, που μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό και εκπέμπει από την εξάτμιση... υδρατμούς -με μηδενικές εκπομπές ρύπων και το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Εταιρείες όπως η Toyota, η BMW (σε συνεργασία με την Toyota), η Honda, η Hyundai αλλά και ο όμιλος Stellantis, κάθε άλλο παρά αρνητικοί είναι στο υδρογόνο, εξελίσσοντας ποικίλα μοντέλα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube