Volkswagen: Πρόβλημα στην παραγωγή λόγω έλλειψης μικροτσίπ

Volkswagen: Πρόβλημα στην παραγωγή λόγω έλλειψης μικροτσίπ

Οι προμηθευτές των εταιρειών έριξαν βάρος σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης λόγω κορονοϊού. 

Ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι προσαρμόζει την παραγωγή στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ λόγω έλλειψης μικροτσίπ αυτοκινήτων.

Η κίνηση θα επηρεάσει την παραγωγή μοντέλων VW, Audi, Skoda και Seat που βασίζονται κυρίως στην πλατφόρμα MQB, ανακοίνωσε η VW την Παρασκευή. 

Αιτία της έλλειψης είναι η στροφή των εταιρειών που παράγουν τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, λόγω κορονοϊού, καραντίνας κτλ, αυξήθηκε η ζήτηση σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης (υπολογιστές, tablet, smartphone, κτλ) την ώρα που έπεσε η ζήτηση σε αυτοκίνητα. 

Έτσι οι προμηθευτές των μικροτσίπ, μείωσαν την παραγωγή τους σε ό,τι αφορά στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ρίχνοντας το βάρος εκεί που υπήρχε αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, με την αγορά του αυτοκινήτου να επανακάμπτει, οι συγκεκριμένοι προμηθευτές δεν αποδείχθηκαν τόσο ευέλικτοι και έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σχετικά έλλειψη για τα προϊόντα που αφορούν στις αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Το εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg της Γερμανίας, συγκαταλέγεται μεταξύ των εργοστασίων του ομίλου που πλήττονται περισσότερο από τις ελλείψεις. Μερικοί από τους υπαλλήλους του εργοστασίου που εργάζονται για την παραγωγή του Golf θα παρατείνουν τις διακοπές τους έως τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους από την Κίνα προειδοποίησαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η έλλειψη μικροτσίπ αυτοκινήτων απειλούσε να επιβραδύνει την ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την κρίση που πέρασε από τον κορονοϊό. Ωστόσο, Bosch και Continental δήλωσαν ότι οι ελλείψεις μικροτσίπ θα μπορούσαν να βασανίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία και το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube