Volkswagen: «Limit up» στην μετοχή της μετά τις ανακοινώσεις της «Power Day»

Volkswagen: «Limit up» στην μετοχή της μετά τις ανακοινώσεις της «Power Day»

Οι μετοχές της VW σημείωσαν άνοδο 30% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έως το 2025.

Αρκεί μια πρόβλεψη, όσο τεκμηριωμένη και αν είναι (δεν παύει να είναι πρόβλεψη), για να γεμίσει με φρέσκο χρήμα τα ταμεία μιας εταιρείας; Προφανώς, ναι. Αρκεί βέβαια αυτή η εταιρεία να είναι του μεγέθους της VW.  Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται για πολλοστή φορά από τους άγραφους νόμους της αγοράς.

Οι μετοχές λοιπόν της γερμανικής εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσαν άνοδο μετά τις ανακοινώσεις στην «Power Day» της τάξεως του 30%! Από τα 27,77 δολάρια που διαπραγματεύονταν την Παρασκευή 12/3, σε 42,33 δολάρια, την Τετάρτη 17/3. Μάλιστα, οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν σημειώσει άνοδο από τις αρχές του έτους 70%.

id

Με αυτά και με αυτά, η VW, αύξησε την χρηματιστηριακή αξία της κατά 36 δισ. ευρώ (43 δισ. δολάρια), ποσό που αν μη τι άλλο προκαλεί ίλιγγο ακόμα και για τους «κουμπαράδες» κρατικών ταμείων! Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει 450.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2021, αριθμός υπερδιπλάσιος των αρχικών της προβλέψεων, έχοντας ως στόχο, την πώληση 3 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025. Εάν οι προβλέψεις της VW επιβεβαιωθούν σε ότι αφορά την «παράδοση» τουλάχιστον 450.000 ηλεκτρικών οχημάτων το 2021, η διαφορά από την Tesla, η οποία πέρσι ταξινόμησε 499.550 οχήματα, θα μειωθεί σε απόσταση αναπνοής.

Η γερμανική φίρμα, ποντάρει πολλά στο νέο ID.4, που άμεσα θα φθάσει στα χέρια των Ευρωπαίων πελατών και κατόπιν θα περάσει στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο χρόνος θα δείξει εάν οι προβλέψεις της VW επιβεβαιωθούν ή όχι. Το χρήμα πάντως, μπήκε στα ταμεία των Γερμανών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube