Volkswagen: Η έλλειψη chip θα συνεχιστεί και το 2023

Volkswagen: Η έλλειψη chip θα συνεχιστεί και το 2023

Η VW προειδοποιεί ότι η έλλειψη chip και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν και το 2023.

VW

Η βιομηχανία φαίνεται να μην έχει βρει ακόμη λύση για την έλλειψη ημιαγωγών που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με τη Volkswagen να προειδοποιεί ότι η η έλλειψη chip και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχίσουν και το 2023.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό Automobilwoche, ο επικεφαλής προμηθειών της VW, Murat Aksel, ανέφερε ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει δυσχεραίνουν την κατάσταση με την έλλειψη των ημιαγωγών. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με τα νέα γεωπολιτικά ζητήματα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Υπάρχουν νέες επενδύσεις αλλά τα προβλήματα με τα chip και την εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι και το 2023». 

Από πλευράς του, o Γερμανός κατασκευαστής προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση του σε chip που προέρχονται από εταιρείες της Νότιας Κορέας, οι οποίες και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή τους. Έτσι, πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή STMicroelectronics και την ταϊβανέζικη TSMC με σκοπό να εξασφαλίσει μια πιο σταθερή προμήθεια ημιαγωγών.

VW

Με τα αυτοκίνητα να είναι γεμάτα πλέον με ηλεκτρονικά καλούδια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να βρουν τρόπους για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό chip για την παραγωγή τους. Σύμφωνα με έρευνες, ήδη μέσα στο 2022, από τις γραμμές παραγωγής βγήκαν περίπου 3,23 εκατ. αυτοκίνητα λιγότερα από ότι σχεδίαζαν οι κατασκευαστές.

Το 2021 οι αυτοκινητοβιομηχανίες «έχασαν» συνολικά 10 εκατ. αυτοκίνητα με την παραγωγή στην Β. Αμερική να μειώνεται κατά 1.147.000 μονάδες και στην Ευρώπη κατά 1.089.000. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, το 2022 οι κατασκευαστές αναμένεται να αναγκαστούν να μειώσουν την παραγωγή τους κατά περίπου 4 εκατ. αυτοκίνητα, εξαιτίας της έλλειψης chip.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube