Volkswagen Group: Δύο δισ ευρώ για δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα

Volkswagen Group: Δύο δισ ευρώ για δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Μέρκελ στην Κίνα ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα επενδύσεων - μαμούθ

Στις πόλεις Qingdao και Tianjin στα ανατολικά της Κίνας θα επενδύσει 2 δισ ευρώ η VW για την κατασκευή ισάριθμων εργοστασίων.

Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα δια στόματος του Martin Winterkorn, προέδρου του ΔΣ του VW Group, παρουσία της Kαγκελαρίου Α. Μέρκελ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα και του Κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang.

Η επένδυση αποτελεί μέρος πολλών εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών που με την ευκαιρία της επίσκεψης Μέρκελ υπέγραψαν Γερμανία και Κίνα. Μάλιστα, ο Winterkorn δήλωσε πως πρόκειται μόνον για την αρχή, αφού τα σχέδια της VW περιλαμβάνουν συνολικές επενδύσεις παγκοσμίως 18,2 δισ. ευρώ και ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού θα απορροφηθεί από επενδύσεις στην Κίνα.

«Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αγορά μας, τόνισε ο Martin Winterkorn και στόχος μας είναι η επέκταση των γραμμών παραγωγής για να ικανοποιήσουμε την αυξημένη ζήτηση».

Η επιλογή των τοποθεσιών για τα δύο ολοκαίνουργια εργοστάσια, έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά σε λιμάνι. Στην Tianjin μάλιστα, ολοκληρώνεται ως το τέλος του χρόνου η κατασκευή εργοαστασίου που θα παράγει αποκλειστικά το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με το οποίο εφοδιάζονται τα μοντέλα του Ομίλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, η VW το πρώτο πεντάμηνο του 2014 πούλησε στην κινεζική αγορά πάνω από 1,5 εκατ οχήματα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 18% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν γιατί το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον του ομίλου VW αλλά και όλων των λοιπών κατασκευαστών για την Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube