Volkswagen: Δε θα αναπτύξουμε νέας γενιάς θερμικούς κινητήρες

Volkswagen: Δε θα αναπτύξουμε νέας γενιάς θερμικούς κινητήρες

Η Volkswagen είναι μία ακόμα εταιρεία που ανακοινώνει επίσημα ότι σταματά την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων.

Τα άσχημα νέα για τους απανταχού petrolheads, συνεχίζονται. Η Volkswagen, είναι μία ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοινώνει επίσημα, ότι δεν προτίθεται να αναπτύξει νέας γενιάς θερμικούς κινητήρες για τα μοντέλα της.

Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής φίρμας, Ralf Brandstaetter, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η VW θα εστιάσει στην εξέλιξη της υπάρχουσας γκάμας των μηχανικών της συνόλων ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7 και δε θα αναπτύξει νέας γενιάς θερμικούς κινητήρες!

r

Αυτό, πρακτικά σημαίνει, ότι οι θερμικοί κινητήρες της VW θα δώσουν το παρών σίγουρα και στις επόμενες γενιές Golf, Passat, T-Roc και Tiguan, έχοντας σαφώς την υποστήριξη ενός ηλεκτρικού μοτέρ (plug-in hybrid εκδόσεις) και μετά... τέλος. Άλλωστε, το πλάνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπει μέχρι το 2030, το 70% των πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη να είναι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: BMW: Δε θα σταματήσουμε την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων

Η ανακοίνωση της VW, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Audi δια στόματος Markus Duesmann, ότι και η πολυτελής φίρμα από το Ingolstadt σταματά την ανάπτυξη νέας γενιάς θερμικών κινητήρων. 

Έτσι, μετά τις Volvo, GM, Ford και Audi, μία ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία, η VW, δηλώνει επίσημα ότι θα προσφέρει θερμικούς κινητήρες στα μοντέλα της μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube