Valkyrie Racing: Μια αποστολή στους πάγους της Ανταρκτικής με ιερό σκοπό

Valkyrie Racing: Μια αποστολή στους πάγους της Ανταρκτικής με ιερό σκοπό

Μια γυναίκα οδηγός, μια Porsche 356… για πάγους, μια επικίνδυνη αποστολή και μια ανθρωπιστική ενέργεια με ένα τεράστιο παγκόσμιο μήνυμα. Αυτή είναι εν συντομία η ιδέα της Valkyrie Racing με το πρότζεκτ «356 World Rally».

Η Renee Brinkerhoff σε κάποιους ενδεχομένως να είναι «γνωστή» σε κάποιους άλλους όχι. Πρόκειται για μία μεγάλη φιλάνθρωπο αλλά συνάμα και μια παθιασμένη οδηγό αγώνων. Με την Porsche 356 του 1956 που κατέχει, έχει αγωνιστεί και στις 6 ηπείρους του πλανήτη μας, διανύοντας περισσότερα από 300.000 αγωνιστικά km, όντας μάλιστα η μοναδική γυναίκα οδηγός που κέρδισε το ράλι «Carrera Panamericana».

Έχοντας «οργώσει» τις πιο σκληροτράχηλες περιοχές σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια - Νότια Αμερική αλλά και Ωκεανία, η Renee Brinkerhoff με την αγωνιστική της ομάδα Valkyrie Racing, έθεσαν ένα μεγάλο στόχο. Να διανύσουν 572 km στους πάγους της Ανταρκτικής! 

porsche

Εφόσον η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, η Brinkerhoff, θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ράλι που θα έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηπείρους της Γης, ενώ και η Porsche της θα κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου κλασικού αυτοκινήτου που θα έχει επιτύχει κάτι αντίστοιχο!

Ωστόσο, η ίδια θέλει μέσα από αυτή την προσπάθεια να στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα για τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου παιδιών, ζητώντας να σταθούν στο πλάι της όσοι μπορούν συνδράμοντας με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια.

Η αγωνιστική της Porsche 356, αυτή τη φορά καλείται βέβαια να διαβεί τη δυσκολότερη της αποστολή. Να διανύσει περισσότερα από 500 km σε πολικές συνθήκες στην Ανταρκτική σε ένα περιπετειώδες ταξίδι που όλοι ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος.

Οι μηχανικοί της Valkyrie Racing και ο Kieron Bradley (μηχανικός και διάσημος εξερευνητής), πέρασαν τους τελευταίους 18 μήνες της ζωής τους διαμορφώνοντας κατάλληλα το όχημα ώστε να ανταπεξέλθει των ιδιαίτερων συνθηκών που θα αντιμετωπίσει σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» μέρη του πλανήτη.

Οι τροχοί της Porsche λοιπόν αντικαταστάθηκαν από ερπύστριες στο πίσω μέρος και… από πέδιλα του σκι στο εμπρόσθιο, αυξάνοντας ουσιαστικά την «πλεύση» του οχήματος κατά 300% σε σύγκριση με όσα 4κίνητα οχήματα με 42άρια ελαστικά κυκλοφορούν στην Ανταρκτική. Προκειμένου όμως να είναι και πιο εύκολη η «πλοήγηση» της Porsche και να περιορίζονται οι κραδασμοί στην καμπίνα από τις σκληρές παγωμένες επιφάνειες της Ανταρκτικής προστέθηκαν και ειδικές αναρτήσεις.

porsche

Άλλες σημαντικές ανακατασκευές στο αυτοκίνητο εντοπίζουμε στις δομικές ενισχύσεις του πλαισίου, στο ηλιακό πάνελ διπλής όψης (αντανακλά τόσο τον ήλιο όσο και το χιόνι) που τοποθετείται στην οροφή, στην «πλατφόρμα που υπάρχει στο εμπρόσθιο μέρος, η οποία θα συνδράμει σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια το όχημα στην προσπέλαση ρωγμών ή σχισμών στους πάγους. Και φυσικά στις ειδικές επενδύσεις που έχουν τοποθετεί ώστε η 356 Ice Challenge να μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -50ο C έως +55ο C. 

porsche

Η Brinkerhoff σε αυτό τον αγώνα θα είναι μόνη της στο αυτοκίνητο (στους προηγούμενους αγώνες συμμετείχε με την αδερφή της) θα έχει όμως ως «εξωτερικό» βοηθό, τον έμπειρο εξερευνητή (με περισσότερες από 50 αποστολές στην Ανταρκτική), Jason de Carteret. Βέβαια, αμφότεροι, δε θα μπορούν να κινηθούν με περισσότερα από 60 km/h αφού τόσο είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα κίνησης της 356 Ice Challenge.

H προσπάθεια της Brinkerhoff και της αγωνιστικής της ομάδα θα εκκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2021. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αγωνιστική μας προσπάθεια θέλουμε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο περνώντας ένα μήνυμα ότι εδώ και τώρα πρέπει να τερματιστεί το εμπόριο παιδιών. Κάθε μας αποστολή τα τελευταία χρόνια είτε στη Νοτιοανατολική Ασία είτε στην Αφρική είτε στη Λατινική Αμερική, ενισχύει τις δράσεις μας, κινητοποιεί τις τοπικές αρχές και συγκεντρώνει πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας, κάνοντας γνωστό σε όλο τον κόσμο το μήνυμα που πρεσβεύουμε. Θέλουμε όσοι μπορούν να σταθούν πλάι μας σε αυτή τη προσπάθεια ούτως ώστε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των θυμάτων και να περιορίσουμε την παράνομη διακίνηση νεαρών παιδιών, βάζοντας ένα τέλος στις παράνομες πράξεις διακινητών αλλά και αγοραστών».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube