Ύστερα από τις ζάντες, τώρα κλέβουν και καθρέφτες

Ύστερα από τις ζάντες, τώρα κλέβουν και καθρέφτες

Νέο φαινόμενο κλοπών: Αδιανόητο πριν από 20 ή 30 χρόνια, σήμερα γίνεται πραγματικότητα εξαιτίας των όλο και πιο πολυάριθμων τεχνολογιών που ενσωματώνει αυτό το απαραίτητο στοιχείο.

Σε μια εποχή που μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε καθρέφτες-κάμερες σε κάποια μοντέλα υψηλής κλάσης, πρόκειται για μια ενοχλητική είδηση για τους κατασκευαστές αλλά ειδικότερα για τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων. Στη Νέα Υόρκη, η κλοπή καθρεφτών στα νέα μοντέλα είναι μια νέα πληγή που έρχεται να «υποκαταστήσει» την κλοπή των τροχών.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά τείνει να αυξάνεται, ειδικά στη Νέα Υόρκη όπου πολλά αυτοκίνητα αποτέλεσαν αντικείμενο τέτοιας κλοπής πρόσφατα στο Manhattan. Και σε αντίθεση με την κλοπή των τροχών που είχαμε αναφέρει -πάλι πρόσφατα- η οποία απαιτεί εργαλεία και χρόνο για να απαλλαγείς από τα αντικλεπτικά μπουλόνια, η κλοπή του καθρέφτη είναι απλούστερη, ταχύτερη και πάνω απ’ όλα… πιο προσοδοφόρα.

Φυσικά δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τα SUV και τα premium μοντέλα των Mercedes-Benz, BMW, Audi, Lexus ή Porsche είναι αυτά που έχουν πληγεί κατά κύριο λόγο. Και κάθε φορά, πρόκειται για καθρέφτες που η αξία του καθενός υπερβαίνει τα $1.500, καθώς διαθέτουν αισθητήρες και κάμερες -ειδικά για τις τελευταίες με θέαση 360°. Παραδόξως, η Αστυνομία των ΗΠΑ σημείωσε ότι τα περισσότερα ήταν εξοπλισμένα με συναγερμό, αλλά ότι οι ιδιοκτήτες «σήμερα δεν φαίνεται να μην δίνουν μεγάλη σημασία στην ενεργοποίησή του».

Φανταζόμαστε πως τα πράγματα θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο με την έλευση του καθρέφτη-κάμερα, όπως αυτοί που φορά το Audi e-tron.

Πλευρικός καθρέφτης Audi e-tron

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube