Ύστερα από την Audi και η BMW λέει «αντίο» στη Formula E

Ύστερα από την Audi και η BMW λέει «αντίο» στη Formula E

Η Audi εγκατέλειψε πρόσφατα τη Formula E, παρασύροντας έτσι και την ανταγωνίστριά της BMW. Για τους Βαυαρούς, η δυνατότητα εξέλιξης σε τεχνολογίες μέσα από τους αγώνες έχει το όριό της.

BMW Formula E

Το περίφημο επιχείρημα που συχνά προτάσσεται από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σχετικά με τις νέες τεχνολογίες «εργαστηρίου», βάσει του οποίου η σημερινή τεχνολογία στα αγωνιστικά θα είναι αύριο στα αυτοκίνητα των καταναλωτών μήπως ήταν (και είναι) υπερβολικό; Κάποιοι σαφώς και το πιστεύουν, και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο τους.

Το γεγονός λοιπόν είναι ότι ύστερα από την Audi ήρθε η σειρά της BMW να εγκαταλείψει τη Formula E. Μόλις δύο χρόνια από την είσοδό της στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, η BMW συνειδητοποιεί τελικά ότι η δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής είναι πολύ περιορισμένη. Τι νόημα έχει λοιπόν να συνεχίσει να επενδύει σε ένα σπορ που από τη μια δεν έχει οικονομικά οφέλη για τη φίρμα και από την άλλη ούτε την ικανότητα να αντιπροσωπεύει ένα κινητό εργαστήριο;

«Όσον αφορά την εξέλιξη ηλεκτρικών κινητήρων, ο Όμιλος BMW έχει εξαντλήσει όλες τις πιθανές ευκαιρίες στη μεταφορά τεχνολογίας», λένε οι Γερμανοί.

Μήπως λοιπόν θα συνέβαινε το ίδιο και με την Fοrmula 1, εάν αυτή η διοργάνωση δεν είχε πλέον σημαντική προβολή από τα μέσα και οικονομική δύναμη; Θα υπήρχαν όλες αυτές οι μεγάλες μάρκες που σήμερα καταθέτουν τις εγκαταστάσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τον οβολό τους;

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα που η Volkswagen ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα απέχει από κάθε αγωνιστική διοργάνωση. Και τώρα την ακολουθεί και η BMW. Και οι δύο δηλώνουν ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να επικεντρωθούν με τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους τους στο R&D των αυτοκινήτων παραγωγής. Τω ηλεκτρικών, φυσικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube