Τυφλός γυρίζει τέρμα γκάζι σε πίστα! [video]

Τυφλός γυρίζει τέρμα γκάζι σε πίστα! [video]

Με τη βοήθεια της Toyota κι ενός πολύ γενναίου εκπαιδευτή, Βρετανός που έχασε το φως του πετυχαίνει το ακατόρθωτο.

Ο Δρ. Amit Patel έχει χάσει το φως του από το 2013. Πριν, ήταν οδηγός άμεσης ιατρικής επέμβασης. Και μαζί με την όρασή του έχασε και μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής του: την οδήγηση.

Η Toyota έδωσε στον Δρα Patel την ευκαιρία να καθίσει και πάλι στη θέση του οδηγού, πίσω από το τιμόνι μιας GT86. Με έναν πολύ γενναίο εκπαιδευτή στο διπλανό κάθισμα. Και όχι για μια απλή βολτίτσα, αλλά για να γυρίσει τέρμα γκάζι στη διάσημη πίστα δοκιμών του Top Gear. 

Ο ακατάβλητος χαρακτήρας του Δρος Patel φαίνεται καθαρά σε αυτό το συγκινητικό video. Δεν μασάει τα λόγια του για το πόσο σκληρό είναι να χάνεις την πιο σημαντική από τις πέντε αισθήσεις, περιγράφοντας την απόγνωση που ένιωθε πιστεύοντας αρχικά ότι η όρασή του θα επανερχόταν όσο γρήγορα χάθηκε.

Συγχρόνως όμως τηρεί μια εκπληκτικά θετική στάση και περιγράφει με αγάπη και λεπτομέρεια την εμπειρία του να οδηγείς αυτοκίνητο όντας τυφλός. Σε ένα σπορ μοντέλο φτιαγμένο για οδηγούς, όπως η GT86, λέει ότι μπορεί να νιώθει τα πάντα. Ότι το αυτοκίνητο επικοινωνεί συνεχώς μαζί του. Και περιγράφει το συναίσθημα λέγοντας ότι είναι σαν να πλέει.

Ως φαν της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear, έλεγε μέσα του, όπως πολλοί, «Ε, εγώ μπορώ να πάω καλύτερα!», όταν έβλεπε κάποιους VIPs να προσπαθούν να γυρίσουν στην πίστα. Ο αρχικός του στόχος ήταν ένας χρόνος γύρου κάτω από τα δύο λεπτά. Τελικά τα κατάφερε πολύ καλύτερα, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’ 46”! Μια επίδοση πολύ καλή για οποιονδήποτε οδηγό, πόσω μάλλον για έναν τυφλό.

Ο Δρ. Patel λέει ότι πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν είναι ο μικρός γιος του, ηλικίας δυόμισι ετών. Ήθελε να του δείξει ότι όλα είναι δυνατά και ότι, αν αυτός μπορεί να τα καταφέρει, θα μπορεί και οποιοσδήποτε. Ας γίνει παράδειγμα και για εμάς… 

[Πηγή: Toyota UK / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube