Το Twitter μίλησε και ο Elon Musk πρέπει να πουλήσει μερίδιο $21 δισ. της Tesla

Το Twitter μίλησε και ο Elon Musk πρέπει να πουλήσει μερίδιο $21 δισ. της Tesla

Γιατί ο Elon Musk είπε ότι θέλει να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει. 

Η δημοσκόπηση που έκανε ο Elon Musk στο Twiiter για το αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla έφτασε στο τέλος της και η απάντηση είναι θετική, καθώς το 57,9% από τα 3,5 εκατ. ακολούθους του ψήφισαν θετικά. 

Ο ίδιος δήλωσε όταν δημοσιοποίησε τη δημοσκόπηση, πως είναι έτοιμος να δεχτεί το όποιο αποτέλεσμα και βέβαια τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι αν όντως θα πουλήσει το 10% από το 23% (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς) των μετοχών της Tesla που κατέχει. Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπέρασε πρόσφατα το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μερίδιο του 10% που καλείται να πουλήσει ο Musk αποτιμάται σε περίπου $21 δισ. με βάση τις 170,5 εκατ. μετοχές της Tesla που κατέχει.
Η ανώτερη τιμή που έφτασε φέτος η μετοχή της Tesla ήταν τα $1.222,09 στις 5 Νοεμβρίου. 

Αν ο εκκεντρικός Elon Musk προχωρήσει στην πώληση του 10%, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει $21 δισ., θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street. 

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Musk (και πολλοί άλλοι εκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ) κατηγορήθηκε ότι δεν πληρώνουν φόρους καθώς αυτοί δεν μπορούν να επιβληθούν σε μη ρευστοποιημένα κέρδη. Ο ίδιος δήλωσε πως «δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Ο Musk έχει επικρίνει την πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει 700 εκατομμυριούχους και να επιβάλει φόρους για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σε εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία, είτε αυτά έχουν πουληθεί είτε όχι.

Το Reuters επισημαίνει επίσης ότι ο Musk μετεγκαταστάθηκε από την Καλιφόρνια στο Τέξας, κάτι που θα πρέπει να μειώσει τους συνολικούς φόρους του (το Τέξας δεν έχει φόρο εισοδήματος).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube