Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση από τον Carlos Ghosn

Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση από τον Carlos Ghosn

Για σκευωρία που στήθηκε από στελέχη της Nissan μιλούν οι νέοι του δικηγόροι. 

Ο Carlos Ghosn υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης, έχοντας πλέον συμπληρώσει πάνω από 100 ημέρες στις φυλακές του Τόκιο. 

Το αίτημα σε δικαστήριο του Τόκιο έγινε από τη νέα ομάδα δικηγόρων του, που προσλήφθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι
προηγούμενοι δικηγόροι του δεν πέτυχαν σε δύο ανάλογα αιτήματα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Nissan ο οποίος αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκισης, εάν καταδικαστεί.

Ο Ghosn ακολουθεί πλέον μια πιο επιθετική υπερασπιστική γραμμή με τον επικεφαλής δικηγόρο του, τον Junichiro Hironaka, να δηλώνει πως η σύλληψή του ήταν προϊόν συνωμοσίας στο εσωτερικό της Nissan, δίχως όμως να κατονομάζει ποιοι ήταν αυτοί που την έστησαν.

Σε ό,τι αφορά στην προφυλάκισή του, στην Ιαπωνίας δεν είναι ασυνήθιστο  οι ύποπτοι να υπομένουν μακρές προδικαστικές κρατήσεις, ενώ συχνά τους απαγγέλλονται νέες κατηγορίες για να επιμηκύνεται το διάστημα της προφυλάκισής τους στην προσπάθεια των εισαγγελέων να «χτίσουν» ένα κατηγορητήριο. Η αποφυλάκιση υπό όρους και με εγγύηση είναι μάλλον εξαίρεση στο νομικό σύστημα της Ιαπωνίας, παρά κανόνας. 

Νομικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι αυτή είναι μια στρατηγική για να αποσπαστεί πιο εύκολα μια ομολογία και να κάνει τη δίκη ευκολότερη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube