Τρικύλινδοι κινητήρες για το Groupe PSA από το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας

Τρικύλινδοι κινητήρες για το Groupe PSA από το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας

Το Groupe δαπάνησε 250 εκατ. ευρώ για να μετασκευάσει το παλιό εργοστάσιο της GM Europe.

Ο όμιλος PSA ξεκίνησε την παραγωγή τρικύλινδρων βενζινοκινητήρων στο εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας , εργοστάσιο το οποίο ανήκε στην General Motors Europe και κατασκεύαζε κινητήρες ντίζελ για λογαριασμό της Opel.

H PSA δαπάνησε 250 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του εργοστασίου, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής των συγκεκριμένων κινητήρων, οι οποίοι γνωρίζουν εμπορική επιτυχία μετά την συνεχιζόμενη απομάκρυνση των καταναλωτών από τους κινητήρες ντίζελ.

Το εργοστάσιο της Πολωνίας αναμένεται να έχει μια ετήσια 460.000 κινητήρων 1,2 λίτρου τόσο με turbo όσο και ατμοσφαιρικούς.

Το εργοστάσιο στο Tychy, που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρήγαγε τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες για την Opel, την Vauxhall και την Chevrolet, ενώ υπό τη σημαία της GM απασχολούσε περίπου 500 άτομα. Οι ανακατασκευές από τον όμιλο PSA περιλάμβαναν νέο εξοπλισμό και συστήματα τεχνολογίας, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να επιτύχει υψηλούς στόχους αποδοτικότητας για τα εργοστάσιά της.

Σύμφωνα με τον Carlos Tavares, η PSA είχε στόχο να μειώσει το κόστος κατά 700 ευρώ ανά όχημα μέχρι το τέλος του 2018, ενώ μια αντίστοιχη  μείωση αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάκαμψης της Opel / Vauxhall, την οποία αγόρασε το PSA το 2017 από την GM.

Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή των κινητήρων EB στις επί γαλλικού εδάφους εγκαταστάσεις της και θα προσαρμόσει τα εργοστάσια της GM σε Tychy και Szentgotthard για να τα παράγει, τους συγκεκριμένους κινητήρες, στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής της στρατηγικής της.

«Το εργοστάσιο στο Tychy έχει πλέον ένα βιώσιμο μέλλον και θα είναι ισχυρός παράγοντας στη συνολική παραγωγή του Groupe PSA, το οποίο θα παράγει κινητήρες και για τα πέντε εμπορικά μας σήματα», επεσήμανε ο Tavares.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube