Τρία απάτητα Tesla Roadster του 2010 σε δημοπρασία

Τρία απάτητα Tesla Roadster του 2010 σε δημοπρασία

Τρία ολοκαίνουργια Tesla Roadster, αποθηκευμένα σε κοντέινερ στην Κίνα από το 2010, πωλούνται σε δημοπρασία όλα μαζί ή κομμάτι κομμάτι.

Tesla Roadster

Η καλιφορνέζικη φίρμα γίνεται εφέτος 20 ετών παρότι το πρώτο της μοντέλο παραγωγής χρονολογείται από το 2008. Σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται λίγα χρόνια στην πιάτσα για να περιμένεις να βρεις ξεχασμένα κομμάτια και μάλιστα καλά φυλαγμένα για 13 χρόνια. Όπως αυτά τα Tesla Roadster. 

Τα τρία Tesla Roadster που ανακαλύφθηκαν στον «αχυρώνα» -ή σε κοντέινερ για να ακριβολογούμε, παραγγέλθηκαν καινούργια από έναν Κινέζο πελάτη το 2010 και στη συνέχεια τα φόρτωσαν για να του τα στείλουν με πλοίο. 

Σε καλές συνθήκες αποθήκευσης, στα τρία Tesla Roadster μένει να προσδιοριστεί η λειτουργική κατάστασή τους.

Ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του αγοραστή τους, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν από τότε αποθηκευμένα σε κοντέινερ, στην Κίνα. Και βγήκαν τώρα προς πώληση από την αμερικανική εταιρεία Gruber Motor Company που εδρεύει στην Αριζόνα, πωλητή αγνώστου ταυτότητας και ιστορικού. 

Tesla Roadster

Τα τρία Tesla Roadster αυτά τα 13 χρόνια επωφελήθηκαν από καλές συνθήκες αποθήκευσης, σωστά προστατευμένα μέσα στα μεταλλικά κουτιά τους. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση μακράς αποθήκευσης ηλεκτρικών μοντέλων, ο κίνδυνος ζημιάς από παρατεταμένη ακινητοποίηση είναι μικρότερος απ’ ό,τι σε αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Δεν είναι, όμως, ανύπαρκτες. Η Gruber Motor Company δηλώνει ότι η κατάσταση των μπαταριών, συγκεκριμένα, παραμένει άγνωστη. Εάν τα αυτοκίνητα δεν πουληθούν στην Κίνα, θα μεταφερθούν πίσω στις ΗΠΑ στα μέσα Μαΐου για πλήρη έλεγχο από τους ειδικούς της Tesla.

Tesla Roadster

Όσον αφορά αυτά καθαυτά τα αυτοκίνητα, τα δύο Tesla Roadster είναι της έκδοσης Sport, το ένα χρώματος Radiant Red και το άλλο Very Orange. Το τρίτο είναι βασική έκδοση, επίσης σε Very Orange. Όλα τους φορούν την μπαταρία της πρώτης τοποθέτησης με ενεργειακή πυκνότητα 53 kWh. 

Κάθε αυτοκίνητο περιέχει ένα σφραγισμένο κουτί, το οποίο η Gruber Motor Company λέει ότι πιθανότατα περιέχει αχρησιμποίητα καλώδια φόρτισης και συνοδεύεται από ένα μεγάλο κιβώτιο που ενδεχομένως περιέχει τη σκληρή οροφή με τη θήκη της, σύμφωνα με την εταιρεία.

Tesla Roadster

Η Gruber Motor Company δημοπρατεί τα Tesla Roadster διαδικτυακά και δέχεται προσφορές μέσω e-mail. Μάλιστα θα προτιμήσει την πώληση ολόκληρης της παρτίδας, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να τα πουλήσει κομμάτι κομμάτι . 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η υψηλότερη προσφορά για όλη την παρτίδα είναι $200.000, ενώ ξεχωριστά για το κόκκινο Sport ο πλειοδότης δίνει $76.000 και για το πορτοκαλί Sport $60.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube