Τρελές περικοπές στις αμοιβές των παικτών της Μπαρτσελόνα λόγω κορονοϊού

Τρελές περικοπές στις αμοιβές των παικτών της Μπαρτσελόνα λόγω κορονοϊού

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι αμοιβές τους μετά το υποχρεωτικό «ψαλίδι» που φτάνει έως και το 70%.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αγγίζουν τους πάντες, ακόμη και τα αστέρια του ποδοσφαίρου. Με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί οι απώλειες σε ρευστότητα των μεγάλων ομάδων είναι τεράστιες.

Ακόμη και ομάδες (εταιρείες επί της ουσίας) όπως η Μπαρτσελόνα περνούν δύσκολες ώρες και έτσι, κόντρα στη θέληση των παικτών, η Μπάρτσα αποφάσισε να κόψει κατά πολύ τις αμοιβές των παικτών της.

Το «ψαλίδι» φτάνει και το 70% των μισθών όλων των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού. Ωστόσο, όπως θα δείτε, ακόμη και πετσοκομμένες οι αμοιβές των αστέρων της μπάλας εξακολουθούν να αποτελούν… όνειρο θερινός νυκτός για τους κοινούς θνητούς.

Δείτε πιο κάτω πώς διαμορφώνονται οι αμοιβές των αστεριών της Μπάρτσα.

Λιονέλ Μέσι

mes

Τρέχoν συμβόλαιο: € 557.700 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 167.310 την εβδομάδα

Ο Αργεντινός σίγουρα είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της υπόθεσης. Ειναι μακράν ο ποδοσφαιριστές με τις υψηλότερες αποδοχές στον σύλλογο. Σχεδόν μισό εκατομμύριο λαμβάνει την εβδομάδα, χωρίς τα επιπλέον μπόνους. Ο 32χρονος Λιονέλ μετά τα νέα μέτρα αναμένεται να είναι ο παίκτης ο οποίος θα έχει τη μεγαλύτερη «ζημιά».

Αντουάν Γκριεζμάν

grie

Τρέxoν συμβόλαιο: € 327,930 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 98.378 την εβδομάδα

Υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο. Η μεταγραφική του κόστισε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ. Οι εβδομαδιαίες απολαβές του Γάλλου επιθετικού ανέρχονταν κοντά στις 328 χιλιάδες. Όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έτσι κι αυτός θα δει τις απολαβές του να πέφτουν κατακόρυφα.

Λουίς Σουάρες

soar

Τρέχoν συμβόλαιο: € 323.470 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 167.000 την εβδομάδα

Ο Ουρουγουανός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Έχει πανηγυρίσει ένα Champions League και τρία πρωταθλήματα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη. Τα χρήματα που έπαιρνε πριν την κρίση ήταν 323.470 ευρώ την εβδομάδα. Πλέον οι απολαβές του θα είναι 167.000 την εβδομάδα.

Σέρχιο Μπουσκέτς

bousk

Τρέχoν συμβόλαιο: € 290.000 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 87.000 την εβδομάδα

Αποτελεί τη σημαία της ομάδας. Ο βετεράνος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην ομάδα για πολλά χρόνια. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως οι περικοπές που αποφάσισε η διοίκηση δεν θα επηρεάσουν και τον ίδιο. Με την μείωση 70% θα χάσει περίπου 200.000 ευρώ από τον αρχικό του εβδομαδιαίο μισθό.

Ζεράρ Πικέ

piq

Τρέχoν συμβόλαιο: € 245.400 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 73.616 την εβδομάδα

Το 2008 μετακόμισε στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπάρτσα. Έχει ζήσει αρκετές επιτυχίες με τον σύλλογο. Με το νέο μισθολόγιο θα είναι κι αυτός ένας από τους μεγάλους χαμένους, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του καθώς θα λάβει 171.760 λιγότερα χρήματα.

Φρένκι Ντε Γιονγκ

dey

Τρέχoν συμβόλαιο: € 189.582 την εβδομάδα
Μετά την περικοπή: € 56.870 την εβδομάδα

Προερχόμενος το καλοκαίρι από τον Αγιαξ, έχει καταφέρει στην πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα να κερδίσει φανέλα βασικού. Ο Ολλανδός είχε συμφωνήσει σε 189.582 ευρώ την εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά μετά τα νέα μέτρα θα δει το νούμερο του να είναι πλέον πενταψήφιο.

Όπως και να 'χει αυτοί και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα χάνουν ένα τεράστιο ποσό από τους μισθούς τους, μετά από απόφαση της διοίκησης. Ωστόσο, παρά τον εκνευρισμό και την δυσαρέσκεια κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ελέω της λαίλαπας του ιού Covid-19.

[Πηγή: Gazzetta.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube