Τρελή κόντρα λεωφορείων σε δρόμο της Ινδίας! [video]

Τρελή κόντρα λεωφορείων σε δρόμο της Ινδίας! [video]

Οι οδηγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσουν ο ένας τον άλλο, αδιαφορώντας για τα άλλα οχήματα και για τους επιβάτες που μεταφέρουν!

Αγώνας ταχύτητας λεωφορείων; Αφού γίνεται με φορτηγά, ή ακόμα και με χλοοκοπτικά, γιατί όχι; Όμως εδώ ο αγώνας δεν γίνεται σε πίστα, αλλά σε δρόμο με πυκνή κυκλοφορία!

Τα δύο λεωφορεία συναγωνίζονται στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Coimbatore-Pollachi, στην επαρχία Tamil Nadu της νότιας Ινδίας. Γιατί; Διότι σ’ αυτή τη σχετικά μικρή επαρχία ζουν 72 εκατομμύρια άνθρωποι και η ζήτηση για μεταφορές είναι τεράστια. Οπότε υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στους –ιδιώτες– λεωφορειούχους. Σε σημείο που οι Αρχές να ετοιμάζονται να επιβάλουν αυστηρό ελάχιστο όριο στο χρόνο που καλύπτουν τα λεωφορεία την απόσταση των 45 χιλιομέτρων.

Το γιατί, το βλέπουμε καθαρά στο video, όπου οι οδηγοί μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσουν, περνώντας «φίλερ» από τα άλλα οχήματα. Κι όταν ο ένας τα καταφέρνει να περάσει και ο άλλος μένει πίσω, τότε τρελαίνεται και βγαίνει εκτός δρόμου, παρακάμπτοντας τα οδικά έργα μέσα σε σύννεφα σκόνης, για να ξαναμπεί πιο κάτω στην άσφαλτο – και ούτω καθεξής…

Οι Αρχές όμως έσφιξαν τα λουριά τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τα ατυχήματα να μειωθούν από 12 το Φεβρουάριο σε μόλις ένα τον Απρίλιο. Και βέβαια, αφού το συγκεκριμένο video (από κινητό τηλέφωνο) έγινε viral, πήραν την άδεια οδήγησης και από τους δύο κοντράκηδες οδηγούς…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube